Следва

Sisley

Уникатите на Azzedine Alaia

Когато говорим за много скъпи обувки се интересувамее точно от три неща – как изглеждат, колко време ще ги...

Shopping преди 15 години

Когато говорим за много скъпи обувки се интересувамее точно от три неща – как изглеждат, колко време ще ги носим и какъв етикет носят.

Тази седмица, по повод слънчевото отбелязване на пролетта решихме да си позволим една екстравагантна покупка. Все пак трябва да имаме настроение, за да можем да се усмихваме под ярките лъчи. А какво би се отразило на настроението ни по-добре от едни скъпи обувки на висок ток.

Избрахме Azzedine Alaia по няколко причини:

Azzedine Alaia(Азедин Алия) е роден през 1935 година в Тунис. Благодарение на добрия вкус на сестрите си и френските приятели на майка си, той се влюбва във висшата мода и заминава за Париж. Там започва да асистира в ателиетата на дизайнери като Christian Dior, Guy Laroche, Thierry Mugler.

Друг плюс в името на Alaia са и многото велики личности, които са се оставяли в ръцете му що се отнася за облекло им – Мари Елен де Ротшилд, Грета Гарбо. Само една малка част от жените, които са се доверявали единствено на вкуса на момчето от Тунис.

Няма как да не оценим работата му не само заради доказания талант, но и заради дългогодишната практика. През 1984-та печели награда за най-добър моден дизайнер.

Днес почти всяка звезда има тоалет с етикет Azzedine Alaia. Виктория Бекъм, Карин Ройтфелд, Ана Уинтър, Мадона, Тина Търнър, дори Донатела Версаче носи негови неща. И има защо.

Дизайнерът работи в ограничени серии, което само по себе си ги прави неповторими.

Така, когато купиш нещо с неговото име ще имаш уникални обувки, които е малко вероятно да видиш на крака на друга жена. Особено тук в София. Още един плюс е, че дизайнера не се влияе от тенденции и сезони. Основната му цел е уникатите му да бъдат перфектно изработени и носими за много сезони напред.

Ето за това една покупка на продукт, създаден от Azzedine Alaia е много добра инвестиция. Все пак ще ги носим поне 12 сезона.

Обувки на висок ток с връзки Azzedine Alaia, бутик Vision, 1990 лв.

More Shopping