Следва

Стилът на Нанси Рейгън - вечната модна диктаторка в пурпур!

PFW: Красотата на детайлите! Chanel Есен/Зима 2016

На фона на най-базисна за модно дефиле сценография - просто бял подиум, Лагерфелд показа Chanel Есен/Зима...

All fashion преди 8 години

На фона на най-базисна за модно дефиле сценография - просто бял подиум, Лагерфелд показа Chanel Есен/Зима 2016 пред многобройната лъскава публика, оставяйки фокуса на шоуто единствено върху колекцията, без да отвлича вниманието с внушителен декор, на какъвто вече сме се нагледали. Това решение на Маестрото, който подари на света близо 100 модела, от които избрахме да покажем 60, е напълно оправдано, заради богатството на детайли, текстури, цветове и аксесоари в това изумително ревю.

Блестяща колекция на Лагерфелд, която е в добрите традиции на висшата мода с много ръчен труд по отделните елементи, но пък Карл никога не е обичал условностите и не разграничава едната от другата категория мода, както ни е убеждавал многократно.

Основата на всяко Chanel дефиле, туиденият костюм, почти винаги е прекроена до неузнаваемост, тук също има десетки интерпретации. Някъде туидът се среща с денима, някъде с ламето, а полата е трапец, или доста разкроена. Приятната палитра от сладко розово преминава до пастел и после се сменя в лилаво, горчица, каки, червено, сиво, черно, златно и бронз, бяло. Като цяло - нищо отличаващо я от всеки друг сезон на Лагерфелд за Chanel не се забелязва в колекцията, безспорно безумно красива, но силно се открояват аксесоарите - няколкото реда перли, старовремските дълги ръкавици, украшенията, шапките, жокейският ботуш - това са силните акценти в дефилето Есен/Зима 2016 и на тях сякаш повече държи дизайнерът им и на тях с удоволствие посвещаваме време в гледане от най-близкия възможен ъгъл.

В галерията горе пък показваме по-голямата част от колекцията на Кайзера, а долу - цялата красота на детайлите:





















































 

More All fashion