Следва

Слушаме I Will Always Love You в изпълнение на Бионсе

What a story?! Ерин Андрюс с 55 милиона долара плюс

Седемгодишният спор най-накрая е решен...

People of art преди 8 години

Ако сте пропуснали огромния скандал, случил се през 2008 г., ние сме тук, за да ви „запознаем“ с него.
Ерин Андрюс е известна спортна водеща във Fox Sports. Но за съжаление известността й донесе твърде много неприятности, които приключиха едва сега, след седем години ходене по мъките.

В далечната 2008-а Ерин отсяда в хотел в Нешвил. Докато се съблича, през шпионката тайно я заснема момче на име Майкъл Дейвид Барет, което следи известната водеща с цел печелене на пари от „нечисти“ сензации.
Майкъл използва човек от персонала, за да се увери, че на съответната дата Ерин ще отседне в хотела, резервира стаята до нейната и заснема видеото през шпионката, която предварително е сменил.

В началото Барет се опитва да продаде клипа на на сайта TMZ, който се занимава с клюки и ексклузивни събития. Но от TMZ отказват да платят за голата Ерин, и тогава той го качва в интернет.
Няма как подобно безумие да не нанесе огромни щети: „Това видео съсипа живота ми“, разказва водещата, която след излизането на голото й тяло на бял свят, изпада в депресия.
Тя споделя, че случката до такава степен я е унижила, че започнала да страда от параноя и не можела да отседне в хотел, без да смени няколко пъти стаята си или пък да провери дори в климатика за скрита камера, която отново ще й причини този ужас.

Най-умопомрачителното от целия случай е, че Ерин дори е обвинявана, че сама е пуснала видеото си в интернет, за да се сдобие с повече известност чрез скандала, подобно на знаменитости като Ким Кардашиян и Парис Хилтън.

Все пак Андрюс не се отказва да гони справедливостта. Тя търси отговорност не само от Майкъл Барет, но и от хотела, който е допуснал да се случи всичко това.

Хората не остават безразлични към инцидента. Всички подкрепят жертвата, медиите също не мълчат.
Всъщност показанията на Ерин за психическата травма, нанесена й от Барет, са помогнали изключително много на процеса да приключи в нейна полза. А самият Майкъл, в крайна сметка, се признава за виновен.

Съдът се произнесе: Ерин Андрюс ще получи обезщетение на стойност 55 милиона долара, като едната половина от 28,05 милиона, ще плати Майкъл Дейвид Барет, а другата – 26, 95 милиона – поемат двете компании, стоящи зад хотела.



Процесът беше излъчен от няколко телевизии в САЩ и всички бяха съпричастни към тв водещата, която разтърси хората с емоционалния си разказ за преживяното. Възмездието най-сетне настъпи за Ерин - след тежки седем години чакане и борба за справедливост.

Разплаканата Андрюс отиде при всеки един заседател, за да поднесе благодарностите си, а после направи изявление в Twitter:
„Искам да благодаря на Нешвилския съд и на журито за това, че си свършиха перфектно работата. Подкрепата на хората беше поразителна. Признателна съм на семейството, приятелите и адвокатите ми. Имах и честта да получа подкрепата на всички тези хора по целия свят, които са станали жертви на подобни престъпления. Благодарение на тях имах силата да се изправя срещу проблема и да накарам да поемат отговорност тези, чиято работа е да пазят личното пространство на хората и да се грижат за безопасността им.“

От фрустриращата история изходът е добър: съдът изпрати послание към хотелиерската индустрия, апелирайки хотелите да пазят клиентите си, както и да бъдат предпазливи с информацията, която предоставят.



 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра