Следва

Dare U - Космос в косите

Бръкни в шкафчето му! Или вярно ли, че мъжките кремове са често по-добри от нашите?

На коя жена не й се е случвало „уж погрешка“ да използва самобръсначката на половинката си (поне веднъж)? 

Hair преди 8 години

На коя жена не й се е случвало „уж погрешка“ да използва самобръсначката на половинката си (поне веднъж)? Попаднахме случайно на материал на една прекрасна дама, която буквално е обсебена от козметиката на половинката си - месец, след като системно започнала да бърка в шкафчето му, установила, че кожата й „живее втори живот“, и се зачетохме. После решихме да споделим откритието и с вас. Следва откровен разказ, и малко теория на конспирацията, който завършва с преровено мъжко шкафче и една щастлива жена с гладка кожа.

„Наскоро се обсебих от самобръсначката на половинката. Тя е от серията Mach 3 и прави краката ми далеч по-гладки, отколкото стандартната дамска самобръсначка Bic Soleil, която ползвах. Горе-долу по това време от работа взех за вкъщи тубичка men’s anti-aging крем на Clinique и започнах да го използвам. С изненада установих, че двата продукта, които нямат нищо общо помежду си – крем и самобръсначка, правят кожата на лицето и тялото ми по-гладка от обикновено. Изненадах се, признавам, тъй като въпросната козметика е предназначена за ползване от мъже! Чела съм материали и статии, в които се твърди, че мъжките продукти са строго препоръчителни за господата, защото кожата на силния пол е различна от тази на жените. Мъжете имат по-плътна, мазна и окосмена кожа от жените, ето защо козметиката за мъже би следвало да е една идея по-агресивна от тази за дамите. Добре де, но 2 седмици, след като вече бях започнала да използвам мъжки ексфолианти, кремове, самобърсначки и серум, се зачудих дали разликата не се корени единствено в маркетинговата насоченост и опаковки? Всъщност, разлика върху кожата ми имаше, но тя бе положителна. Козметичната индустрия днес определено не лежи на твърдението, че мъжете са примитивни същества, които по-скоро биха умрели, отколкото да се вдигнат до близкия козметичен магазин и да си купят околоочен серум на Estee Lauder. В същото време не мога да не се запитам дали брандовете не залагат прекалено много на маркетинговото привличане – слагат продуктите в по-груби черни флакони и опаковки, на които пише „гориво“, „сила“, „тежест“ и по този начин привличат вниманието на мъжете?

Въпреки тези въпроси и подозрението ми – не мога да не отбележа, че след като мъжките серии масово са една идея по-евтини от дамските (когато говорим за един и същ бранд и клас, разбира се), едва ли съставът им е еднакъв (въпреки стандартните ключови съставки като гликолова киселина, кофеин, хидролизиран оризов екстракт и AHA). Ето защо реших да тествам лично тази теория на конспирацията и да заменя рутинните си козметични продукти с тези на половинката, за да видя как ще се чувства кожата ми. Признавам – месец по-късно има продукти, които не повлияха негативно на кожата ми, но не я подобриха съществено, така че ще се върна към стандартните, които използвам – предимно почистващите лосиони. Но има и такива, заради които си струва да продължа да бъркам в шкафчето му – anti-aging крема, колаген-серума, пяната за бръснене, мокрите кърпички, самобръсначката му... Просто отказвам да се разделя с тях!" 


 

More Hair