Следва

Петте неща, които харесахме в модата

Тенденции Есен 2009 - Конструкции и форми

В модата колелото се върти в твой плюс, защото винаги ще откриеш нещо модерно в гардероба си. Ако не в твоя, то в...

All fashion преди 15 години

В модата колелото се върти в твой плюс, защото винаги ще откриеш нещо модерно в гардероба си. Ако не в твоя, то в този на майка ти 100% ще има нещо, което да бъде актуално за сезон есен/зима 2009.

След като отбелязахме кой ще са най-модерните цветове за есента, сега ти предлагаме да видиш кои са най-модерните кройки, форми и силуети. С една дума – виж какви дрехи ще се носят през есента.

Хубавото е, че за есента дамите ще бъдат много женствени, малко ретро, с модерен прочит, романтични и секси.

Панталони със скъсени крачоли

Панталоните за сезон есен/зима 2009 са от най-различни видове. Моделът, който се очертава като водещ е класически панталон с леко скъсени крачоли. Панталоните са тесни, крачолите са с дължина до глезена. Материите са памук, кожа, вълна. Виж колекциите на 3.1.Phillip Lim, Abaete, Calvin Klein и Burberry Prorsum.

Високи обемни яки



Chloe, Haider Ackermann, A.F.Vandervorst, Fendi

За следващия студен сезон дизайнерите отново се заиграват с яките на саката, якетата, пуловерите и роклите дори. За предстоящата есен яките са обемни, паднали върху деколтето или едното рамо. Харесахме предложенията на Haider Ackermann, Fendi, Chloe и A.F.Vandervorst.


Сака с вдигнати рамене


Balmain, Antonio Berardi, Anne Valerie Hash, Andrew Gn

Вдигнатите рамене отново са на front row. Дизайнери като Antonio Berardi, Andrew Gn, Anne Valerie Hash, Balmain и др. залагат на този силует като поставят подплънки на раменете. Следващата есен всичко, от семпли блузи до перфектно скроени сака, ще е с безобразно високи рамене.
 

Oversize рокли


A.F.Vandervrost, Albino, Anna Sui, Albino

Още една рокля никога не е излишна в дамския гардероб, а когато става дума за супер обемна рокля, тя просто задължително трябва да е част от аутфита ти що се отнася до сезон есен/зима 2009 година. Ние харесахме роклите на A.F.Vandervrost, Albino, Anna Sui, Antonio Berardi и Bottega Veneta като си ги представяме със секси тренчкот, плътен чорапогащник тип клин и боти на висок ток.
 

Къси поли


Abaete, Balmain, Acne, Philip Lim

По време на модните седмици в Лондон, Париж, Ню Йорк и Милано тази година се забеляза едно завръщане на късата пола. През есента тя се носи със секси топ, дълго палто или мини кожено яке и много висок ток. Харесахме предложенията на Balmain, Abaete, Blumarine, Adam, Balenciaga, Allesandro Dell’Acqua по простата причина, че са много секси и шик.


Обемни панталони


Acne, A.F.Vandervrost, Balmain, Christian Dior

Тази пролет по улиците на всички модни столици се забеляза един много сериозен тренд – широки панталони със скъсена дължина. За следващата зима този тип панталоните също ще присъстват в гардероба на дамите. Освен тях в колекциите се забелязва и присъствието на дълги прави и широки панталони, които според нас седят много секси.
 

Деконструктивна мода


Limi Feu, Ann Demeulemeester, Limi Feu, Comme des Garcons

Става въпрос за модата на Yohji Yamamoto, Comme des Garcons, Junya Watanabe, Ann Demeulemeester, Limi Feu и Vivienne Westwood. Харесваме този стил заради дълбокия замисъл, който е вложен в дизайна и свободата, за която ни напомня. Нашето предложение е да внимаваш обаче с този тип мода, защото ако не си с творческа професия, хората трудно биха понесли подобен look. Ние избираме жилетка с веревно закопчаване, широк панталон и асиметрична риза. Секси е, смело е, много модерно и колко хора още ще са облечени като теб в София.
 

Едно рамо


Abaete, Ann Valerie Hash, Antonio Berardi

Има едно основно правило в модата и то е, че колкото повече скриеш, толкова си по-секси. Ето за това дизайнерите заложиха на дрехи, които показват малко и оставят много за въображението. За сезон есен/зима 2009-10 почти е сигурно, че роклите с едно рамо ще бъдат задължителен елемент в гардероба на дамите. Ние сме сигурни, че ти имаш поне една рокля с голо рамо от преди, така че за есента я носи с висок ботуш и широко палто. Ние поне ще направим така. Единственото, което ти е нужно, е слаба ръка и хубаво оформено рамо.


Панталони тип клин, много тесни, много секси


Hermes, Alessandro dell Acqua, Adam, Chanel

Явно за следващия есенен сезон дизайнерите се заиграват най-много с панталоните. Освен широките панталони, в колекциите се забелязаха супер skinny варианти, които са с висок талия и са изработени от кожа, памук или вълна. Панталоните за следващата зима са наистина много тесни и дори малко напомнят на клинове. Харесахме ги защото стоят добре и с нисък, и с висок ток. Добави хубав пуловер, тип блузон, и тясно кожено яке за есента. Много секси, много модерно, много Ню Йорк.
 

Обемни палта


Aquascutum,

Следващата зима дизайнерите продължават да следват тенденцията за палтата с О-силует като залагат на широко. Тренчове, палта, жилетки, наметала – всичко е с overzie размер. Харесахме предложенията на Albino, Alexander McQueen, Chloe и BCBG Max Azria.
 

Трапецовидни поли


D&G, D&G, Jean Paul Gaultier

По време на модните седмици в модните столици този февруари ни направи впечатление лекото залитане към ретро силуета, особено що се отнася до полите. За следващата зима те са с трапецовидна кройка и отново са с макси размери. Носим ги с боти с платформа, силно втален тренчкот и секси пуловер. Най-много ни допадат предложенията на D&G Dolce&Gabbana, Alexander McQueen и Jean Paul Gaultier.
 

Дълги поли



Една от най-женствените дрехи в дамския гардероб винаги е била дългата пола. И за следващия сезон тя отново присъства в дамския гардероб. Носим я с боти или ботуш с равна подметка и силно вталено сако. Единственото, което се налага е да съобразиш фигурата си, защото този тип поли отиват на жени с ръст около 170 см. Любими ни станаха предложенията на Haider Ackermann.

More All fashion