Следва

Дизайн за вдъхновение: Тренд тревога – сиво (дърво) за цвят

Формулата Чувстваш = Действай и как всъщност работи!?

Мнозина отлагат вършенето на делата си за по-късно, а после се оплакват, че животът им е пълен провал... 

All About Life преди 8 години

Мнозина отлагат вършенето на делата си за по-късно, а после се оплакват, че животът им е пълен провал...
Колко често отлагаш всичко за утре? А понякога се случва и така, че имаш желание да направиш нещо, но поради различни причини, не го правиш, действието остава незапочнато или недовършено, след което ти причинява много душевни терзания. Случва се също и да мислиш над някакъв проблем, опитваш се да намериш решение, но нищо не се получава. И така, в един момент стигаш до прозрение - решението е намерено, но изведнъж се "успокояваш" и отлагаш действията си за по-късно. А след това идва "утре" и нищо не се получава, тъй като всички съставки на успеха се събират в една точка "вчера", именно вчера са били създадени условията, за да се получи.
Но шансът е пропуснат и резултатът съответно е нулев.

Можем да приведем още много примери, но вече е ясно, че трябва да се действа тогава, когато се е появило желание. Например, трябва да напишеш статия, вече е вечер, иска ти се да си лягаш. Изведнъж изниква интересна тема и мисълта ти започва да тече гладко, но ти отлагаш всичко за сутринта, с надеждата, че на сутринта ще се получи чудесен материал. Но на сутринта, всичко "гениално" вече не изглежда толкова интересно, пикантността се губи. Ти самият преставаш да вярваш в себе си, а резултатът - статията не е написана. Подобно поведение се прилага във всичко от нашия живот. Малко са хората, които реално използват своя шанс.

За съжаление, мнозина се "пречупват" и излизат от пътя, отлагат това, което може да направят днес - за по-късно, с надеждата, че ще им бъде даден втори шанс и всички компоненти ще се съберат в една точка, но... може и да не се случи. Това е като звезда, която пада и ти искаш да си пожелаваш нещо… ако не успееш, втори път тази звезда няма как да я видиш.

Нужно е да се учим да слушаме себе си, да чуваме и чувстваме своите желания, да ги изпълняваме. Нашият живот е верига от бързо преминаващи моменти, които взети заедно определят нас и живота ни. Ако осъзнаваме всеки момент, значи и животът ни като цяло ще бъде контролиран от нас и ще бъде отчасти предвидим. Ако почувстваш, че именно сега е дошло времето да направиш това, за което си мечтаеш или дълго време си работил - значи трябва да се захванеш за работа и да го направиш. Няма значение през кое време на деня. В това се крие и тайната на живота и успешното мислене: да правиш, да не отлагаш, да използваш времето и момента, разбирайки ясно, че втора възможност може и да няма. Да бъдем активни и успешни, да използваме себе си на 100%, да не се страхуваме да направим нещо, когато чувстваме необходимостта от това, но все още не сме получили логично обяснение – да вярваме в успеха; след пет минути - ще бъде вече друго време, понякога секундите решават дали ще успееш да “хванеш влака или не”.


 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.