Следва

Рокли на H&M в музея Les Arts Décoratifs в Париж и повече за Conscious 2016

Стил урок на седмицата: Как да приложим „Пижамения тренд“ в ежедневието

Комфортните галещи материи на тази нежна тенденция определено са първото, което ни привлече.

All fashion преди 8 години

Комфортните галещи материи на тази нежна тенденция определено са първото, което ни привлече. Прави силуета значително лек – той става доста по-ефирен, нежен и деликатен. Освен комфортен, трендът гъвкаво се вписва в натоварения с движение ден. Той е повече от добре дошъл в гардероба на активните дами, освен ако вече не са го превърнали в пръв приятел.

Отличен пример е фино сезонно манто до глезена, дълго и сатенирано. Комбинирано с бели кецове и лек панталон със сигурност ще ни осигури стилен вид и комфорт на движението през целия ден. Пък и как да устоиш на The Row? С реверанс към кимоното, линията е спокойна и изчистена, с чувство за свобода на движенията и без скованост в стойката.

Има опасност да „разсипем“ формата на аутфита ако прекалим с преувеличаването – оувърсайз в този тренд трябва да се носи с повишено внимание при комбинациите. Иначе резултатът ще е наистина излязъл от леглото – раздърпан и небрежен вид. Освен ако моделът изрично не е направен oversize, избираме дреха, която наистина ни става.

Синият сатениран костюм с бял поръбен ревер е най-разпознаваемата „пижама“. Среща се с щампи или чиста. Ето няколко прекрасни примера:

Частите на Пижамата сами по себе си идеално се комбинират с „нормални дрехи“. Например – долнище с принт, придружено от тънък вълнен блейзър и сако, точно както го носи Джена Лиънс:

За по-топло време – с мокасини!


В крайна сметка материята на пижамата добавя щипка лукс, независимо дали сме избрали само горната или долната част. Излъчването е доста по-лежерно, понякога дори и бохо – „аз съм на работа, но все едно не съм“, особено ако сложим тениска в ансамбъла.

More All fashion