Следва

Рокли на H&M в музея Les Arts Décoratifs в Париж и повече за Conscious 2016

Стил урок на седмицата: Как да приложим „Пижамения тренд“ в ежедневието

Комфортните галещи материи на тази нежна тенденция определено са първото, което ни привлече.

All fashion преди 8 години

Комфортните галещи материи на тази нежна тенденция определено са първото, което ни привлече. Прави силуета значително лек – той става доста по-ефирен, нежен и деликатен. Освен комфортен, трендът гъвкаво се вписва в натоварения с движение ден. Той е повече от добре дошъл в гардероба на активните дами, освен ако вече не са го превърнали в пръв приятел.

Отличен пример е фино сезонно манто до глезена, дълго и сатенирано. Комбинирано с бели кецове и лек панталон със сигурност ще ни осигури стилен вид и комфорт на движението през целия ден. Пък и как да устоиш на The Row? С реверанс към кимоното, линията е спокойна и изчистена, с чувство за свобода на движенията и без скованост в стойката.

Има опасност да „разсипем“ формата на аутфита ако прекалим с преувеличаването – оувърсайз в този тренд трябва да се носи с повишено внимание при комбинациите. Иначе резултатът ще е наистина излязъл от леглото – раздърпан и небрежен вид. Освен ако моделът изрично не е направен oversize, избираме дреха, която наистина ни става.

Синият сатениран костюм с бял поръбен ревер е най-разпознаваемата „пижама“. Среща се с щампи или чиста. Ето няколко прекрасни примера:

Частите на Пижамата сами по себе си идеално се комбинират с „нормални дрехи“. Например – долнище с принт, придружено от тънък вълнен блейзър и сако, точно както го носи Джена Лиънс:

За по-топло време – с мокасини!


В крайна сметка материята на пижамата добавя щипка лукс, независимо дали сме избрали само горната или долната част. Излъчването е доста по-лежерно, понякога дори и бохо – „аз съм на работа, но все едно не съм“, особено ако сложим тениска в ансамбъла.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.