Следва

H&M Conscious exclusive 2016 - всички дрехи и аксесоари, които чакаме от 7-ми април

Рокли на H&M в музея Les Arts Décoratifs в Париж и повече за Conscious 2016

Колекцията Conscious Exclusive за 2016 г. с лекота съчетава история и съвремие. Представянето ѝ съвпада с откриването на изложбата „Fashion Forward – 300 years of Fashion“...

All fashion преди 8 години

Вчера в Париж H&M представи колекцията си Conscious Exclusive 2016, и то не просто в Париж, а в Музея на изящните изкуства, точно три седмици преди откриването в същия музей на изложбата „Fashion Forward – 300 years of Fashion“, която ще представи уникална мода от 1715 до 2015 година, и която именно е изворът на вдъхновение за колекцията.

Дизайнерският екип на H&M се потапя в архивните модни колекции на музея, за да подбере знакови модели от последните три века висша мода. Резултатът е една съвременна и артистична колекция, която е сантиментална, прогресивна, устойчива и истински уникална. Ще я видим на 7 април в около 180 магазина в целия свят, както и онлайн. В България - в H&M бул. Витоша 6 и на hm.com.

„Колекцията използва иновативни устойчиви материали и сложни декорации. В нея ще откриете различни творчески препратки, форми и материи, както и аксесоари и бижута с наситена артистичност и декоративност,“ каза Ан-Софи Йохансон, творчески консултант на H&M.

Ефирният и непринуден силует преминава през свободните рокли, артистичните кафтани и скулптурираните поли. Принтовете създават момент на изненада, като превръщат роклите в картини или скулптури с оптични илюзии. Дълга бална рокля с дълбоко деколте напомня красива драперия от мрамор. Лееща се по тялото рокля е украсена с къс от „Трите грации“ на Ботичели. Късите рокли и широките туники излъчват лежерна изтънченост, създавайки своеобразен взрив от сблъсъка на енергията и еклектиката на миналото и настоящето.

„Един от любимите ми модели в колекцията е асиметричната мини рокля, вдъхновена от картина на Гюстав Моро. Влюбих се в съчетанието между съвременна устойчива материя и класическа картина. Страхотно е, че тези модели са устойчиви и в същото време достойни за червения килим,“ споделя Джулия Рестуан Ройтфелд, лице на кампанията.



При създаването на колекцията са използвани органична коприна, коноп, рециклиран лен и смеси на Tencel®, както и нови, иновативни материали като мъниста и кристали от рециклирано стъкло. Обеците са изработени от Denimite – материал, получен от рециклиран стар деним, използван за пръв път в модата от H&M.

Още нещо ново в колекцията Conscious Exclusive през този сезон са три сватбени рокли – пиршество от светлина и украса, превъплътено в романтични дантели за всяка булка, която иска да бъде едновременно красива и ангажирана към устойчивото развитие. Моделите ще бъдат налични ексклузивно в онлайн магазина на hm.com.

Лукбукът на колекцията е в галерията горе, а всички отделни артикули са тук! Цените ще са в диапазона 14.99 - 499 евро. 

More All fashion