Следва

Елена Йончева роди момче

НЕ ЗНАЕТЕ КЪДЕ ЗИМУВАТ РАЦИТЕ? В телевизия ММ, разбира се!

Определено може да се каже, че голяма част от нас живя и порасна с телевизия MM и тя със сигурност остави дълбока и емоционална следа в спомените и съзнанието ни.

Events преди 8 години

Определено може да се каже, че голяма част от нас живя и порасна с телевизия MM и тя със сигурност остави дълбока и емоционална следа в спомените и съзнанието ни. И не заради носталгия и отваряне на стари скринове, а по-скоро за да ни припомни „доброто старо време” и да покаже и докаже колко талантлив е българинът, част от тогавашния екип се впусна в поредното си ентусиазирано приключение и ни поднесе благата вест, че организира, за което сме адски благодарни, концерт с участието на голяма част от артистите, които сме гледали в ефира на ММ.

На 25-и март от 20 ч. в Зала 1 на НДК, точно на този прекрасен и светъл празник, ще можем да гледаме любимите си музиканти и да видим колко и дали и те са пораснали. Ще чуем най-готините парчета на Дара Екимова (дъщерята на Дими от „Сленг”), Руми ("Такси"), Йоанна Захариева, Ирра, Тони, Сантра, "Мастило", Ирина Флорин, Нина Николина, Ваня Щерева, Белослава, Миро Гечев & Jacob Chrichlow, Джанго Зе, Стоян Михалев (Киора) и Виктор, Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени”, Спенс, Графа, Jeremy?, Дони (Атлас), Любо Киров, "ТЕ", Дичо, "Д2", Стенли („Тангра”), P.I.F, "Остава", "Уикеда", Babyface Clan, Panican Whyasker, Анимационерите, " Светльо & The Legends и "Ъпсурт". Редом с тях на сцената ще се качат и три новоизгряващи попълнения на БГ-музиката, избрани след активно Facebook гласуване в играта “Новите 3” на фен страницата на ММ - Мирян Костадинов, Nu Ance и Митко Петров. Концертът няма да мине и без чуждо участие и тазгодишната звезда ще е победителката от Евровизия 2012 с песента „Euphoria” - Loreen.

А ние, часове след завръщането му от Испания, ексклузивно се свързахме с основния генератор на ММТВ, актьор, певец, продуцент, режисьор, шоумен… Камен Воденичаров. Той, както обикновено, не се спира и не спира да ражда идеи, които да реализира и споделя с всички с допир до изкуството. В момента Камен репетира нова пиеса по Дарио Фо - „Случайната смърт на един анархист”, с колеги от Сливенския драматичен театър. Започва снимането на документален филм за проф. Александър Илиев, преподавател по пантомима в Карнеги Мелън Юнивърсити в Щатите, който подготвя завършващите спектакли на дипломиращите се студенти, и в началото на април заминава натам. Паралелно с това организира и нови епизоди на филмчетата „5 минути София”. И макар непрекъснато да пътува, той е тук и не е избягал, като в тази връзка казва: „Много се надявам всички млади хора в България, които искат да имаме готини музика и кино, да са по-смели, да гледат напред и да мечтаят за кариери, които да са издържани и на европейско ниво, а не да се фокусират в миналото!”

Този път Воденичаров ще е „само” гост на „ММТВ – концертът”. Ето какво сподели с нас:

V. S. Камене, как мислиш – дали е било предопределено твоето участие в телевизията, имайки предвид факта, че съвсем първата песен, пусната в ефира й, е твоята „Не съм избягал!”?
К. В.
Да, явно това е някаква странна игра на съдбата, защото в следващите прекрасни 10 години дадох изключително много от своя живот и от енергията си, за да може ММ да бъде това, което в крайна сметка стана. Аз се озовах там заради голямото си и отговорно желание да участвам в управлението й, откупвайки 50% от акциите на Вихрен Карайчев, който преди да замине за Щатите търсеше сериозен човек, на когото да повери телевизията. Нали знаеш, има един лаф, който твърди, че ако нещо изглежда прекалено случайно, значи не е! Та по-скоро се питам дали е случаен фактът, че ММ спря точно на 13-и май, рожденият ми ден!

V. S. А защо спря медията?
К. В.
ММ спря, защото с Тони, с когото станахме съдружници, продадохме 66% от акциите на компанията, с идеята да намерим сериозен инвеститор и партньор, с който да продължим напред, тъй като на нас двамата сами щеше да ни е трудно. И решихме, че сме намерили такъв в лицето на сегашните собственици на НОВА Тв груп, които обаче тогава дойдоха и изкупиха на практика единствените независими медии в България – ММ и "Диема", и впоследствие установихме, че това е била основната им цел. Нашето намерение беше да доразвиваме телевизията и подписахме договори, но в един момент ме отстраниха от управлението и преформатираха ММ в Нова спорт. Така че телевизията спря, защото решението на вече новите й собственици е било да спре, тъй като се оказа, че музиката не е доходоносно нещо за страната ни. Спомням си с Тони и изобщо с целия екип с какъв хъс, с каква страхотна радост и жажда за работа успяхме да разпространим ММ в цяла София! След това я качихме на сателит и започна излъчване в цялата страна, после и в Европа. И смятам, че помагахме донякъде на музикантите, доколкото ни стигаха силите. И когато се появиха „партньорите”, обратно на това, което ни съветваха адвокатите ни – или да продадем всички 100% или нищо, но не и да се вържем на бъдещо съдружие, защото ще бъдем преметнати, ние казахме „Не! Ние вярваме, защото имаме страхотни идеи, които ще се развият!” и затова дадохме 66% от дяловете си. Но те ни превъртяха след това три пъти, и – толкова! Както с всичко, което се случва в България – тя цялата беше приватизирана по този начин.

V. S. Яд ли те е, съжаляваш ли, че така се стекоха обстоятелствата?
К. В.
Да ти кажа честно много ме беше яд, но човек не може да страда цял живот. Щом така стана, явно така е трябвало да стане. Аз лично имах адски много разочарования на финала – и от съдружниците, и от музикалните компании, и от част от артистите, но тях ще запазя само за себе си. И въпреки това за мен остава един прекрасен спомен за най-хубавите, спокойно мога да кажа, 10 години от живота ми, с кариера на мениджър в медия. Стана ясно, че моята и силата на колегите ми е в изграждането на нещо ново, в лансирането на „пионерски” идеи, достигане до нови хоризонти и гледане в бъдещето. И че „за съжаление” не сме силни в интригите и далаверите. А персонално с мен подобни неща са се случвали и в „Ку Ку” и „Каналето”. Т.е., когато дойде момент, в който нещо стойностно порасне, и то достойно, някой идва и го капитулира. А моята силна страна не е да руша, а да изграждам, без да искам думите ми да звучат самохвално.

V. S. В този ред на мисли – затова ли не беше на промоцията на книгата „Ние сме Ку Ку!” (на 26-и януари в клуб-ресторант „Яйцето” в СУ, бел. авт.) или имаше ангажимент, както обявиха „по микрофона”?
К. В.
Не, не, не! Наистина имах представление в театъра, което лично за мен, в този момент от кариерата ми сега и за това, което предстои да се случва в бъдещето, е по-важно, отколкото въпросния светъл спомен за отминалите дни. Има хора, които остават без работа и нямат конкретна дейност, с която да се занимават и искат задължително да се правят помени.

V. S. Помени или спомени?
К. В.
Ами, хайде нека са Спомени! Това го казвам, разбира се, със шега! Споменът е нещо хубаво, но той е отминал. Ние, нашето общество, трябва да престане да живее със спомени, не говоря само за „Ку Ку” или ММ. И за Тодор Живков, и за казармата, и за миналите времена и т.н. Защото ако искаме да продължаваме да се движим напред и да гледаме в бъдещето, трябва да оправим настоящето си.

Камен Воденичаров и Роро

V. S. Какво ти даде ММ и взе ли ти нещо?
К. В.
Даде ми много и ме научи на много нови неща! Даде ми страхотен опит, контакти с невероятни хора от всякакви сфери и нови приятелства. А какво да ми е отнела, освен доста свободно време и енергия, която е можело да бъде канализирана в някаква друга посока!?! Но аз не съжалявам за нищо и „отнетото” е забравено отдавна и е хвърлено зад борда.

V. S. Ако телевизията се възобнови, възроди, както някъде бяхме чели, би ли участвал отново в нея?
К. В.
От кого да се направи това? От novaТВ, от организиращите концерта, от кого?!? Значи, такава точно телевизия никога повече не може да има! Най-малкото – времената вече са други – 2016-а година е някак различна от 1996-а, нали?! Може да има нещо ново, в каквато посока се работи, но това е сикрет проджект! Новите неща, понеже са най-скъпият капитал, в т.ч. да се измисли нещо занапред, което да изкара много години, ги имам и работя по тях, но нищо няма да кажа в аванс!

V. S Ще отидеш ли на концерта?
К. В.
Да, разбира се! С най-голямо удоволствие, може ли!?! Всички хора от екипите, които сме работили в телевизията ще сме там, за да има усмивки и аплодисменти. Защото в тази страна на интриги, хейтване, лоши погледи и несъгласие, ММ е усмивка и надежда!

Любо и Камен Воденичаров

More from View Sofia

Емили Ратайковски пред Vogue - стигмата на развода и "по-малко бели мъже"

Celebrities преди 4 месеца

Емили Ратайковски е на красивата, леко меланхолична, но безспорно секси корица на австралийския Vogue за декември. Моделът даде интервю за списанието, в което говори за липсата на личен живот, майчинството и стигмата на развода

Летопис на смутното време: Кристин Илиева

Interviews преди 4 години

"Летопис на смутното време", като романа на Вера Мутафчиева, е една поредица, която цели да систематизира настроенията в това особено, смутно време, в което се намираме в момента. Тук ще видите и прочетете посланията на прекрасни хора, на чиято емоционалност разчитаме и в чиито усещания вярваме; ще ни споделят как усещат момента, как си представят, че ще минем през него, какво е най-важното, кои са устоите, какво препоръчват, как виждат нещата след ступора. Какво ще се промени, какво трябваше да се промени, кои са позитивите в тази непреживявана от никой съвременник ситуация. Нека си дадем надежда и да структурираме заедно проблема така, че да излезем от това по-устойчиви и по-мислещи, по-съчувстващи и по-смирени!

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?