Добрият малък бизнес: Малки вдъхновения от живота, наречени Concept

Когато в един бизнес се влага любов, влагаш част от самия себе си...

„Когато в един бизнес се влага любов, влагаш част от самия себе си. Когато работиш не на първо място за парична възвръщаемост, когато работиш това, което обичаш и когато хората те подкрепят и харесват нещата, които създаваш – тогава бизнесът е изкуство. Винаги има трудности, които трябва да бъдат преодолявани, но същественото е как успяваш да ги прескочиш и дали денят ти започва с усмивка и радост от това, което ти предстои, дали има наслада от хората, с които общуваш. Тогава проектите и реализацията им сами се подреждат. Прекрасно е, когато знаеш, че ще подариш усмивка и добро настроение на някого, когото дори не познаваш, но в същото време имаш усещането, че го познаваш, защото той е избрал част от твоето сърце, твоя свят, твоя труд, претворени в нещо, което ще докосва и ще бъде част от неговия личен свят. Това чувство наричам щастливост!“


Уводът, с който започваме представянето на днешния прекрасен малък бизнес, този път е дело на, или по-точно цитат от, неговата също толкова прекрасна създателка – Златина Григорчева. Докато учи в Националната художествена академия, тя изучава тънкостите при изработката на керамични изделия и заедно с уменията и вдъхновението й расте. Така тя създава Concept ceramic studio. Всъщност първото му име е Раклата, но не отдавна Златина променя името му, както и логото, което е специално създадено от талантливия дизайнер Асен Петров.

Основната мисия на Златина и нейното керамично студио Concept е ръчно, лично и лирично да създава авторски предмети с функционален и естетичен характер - лимитирани серии продукти от глина и порцелан. Маниерът й на работа е като на един истински творец:

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.