Следва

Love to quote: Говорим в рими...

Добрият малък бизнес: Различно вълшебна украса за всяко събитие – от Студио Дада!

„Всеки бизнес е просто идея как да направиш живота на хората по-добър!“ Взимаме назаем тази мисъл на британския бизнесмен Ричард Брансън, за да започнем позитивно, както обикновено...

All About Life преди 7 години

„Всеки бизнес е просто идея как да направиш живота на хората по-добър!“ Взимаме назаем тази мисъл на британския бизнесмен Ричард Брансън, за да започнем позитивно, както обикновено, а и да почерпим малко мъдрост от човек с изключително богат опит, който е постигнал огромен успех в своите предприемачески начинания. В тази простичка фраза се крие основата на успеха и на малкия, и на големия бизнес. А тази основа е именно Щастието на хората - на потребителите на нашите услуги и продукти. Когато истински ни е грижа да зарадваме хората с онова, което умеем най-добре, тогава те не спират да се връщат при нас и ние успяваме.



Изглежда, момичетата от Студио Дада прекрасно разбират това, защото всяка украса, която подготвят за различни поводи е изцяло съобразена с представите и индивидуалността на техните главни герои – било то младоженци, кръщелници или какъвто и да е друг вид празнуващи специално събитие от живота си. Марияна, Ани и Миглена са три изключително креативни дами, които решават да обединят творческата си енергия в едно вълшебно пространство от идеи, което наричат Студио Дада.



„Студио Дада се роди естесвено от нуждата да обединим творческата си енергия и естетически възгледи в една посока – да създаваме повече красота около себе си и тя да достига до повече хора, които се нуждаят от нея.“

Е, в началото са основно сватби. Впоследствие добавят към портфолиото си няколко кръщенета и бизнес събития. В заниманията им се включва аранжирането на цветята, самата изработка на предметите за украса и подаръци, графичния дизайн на покани, менюта и всичко, всичко, което можете да се сетите в декорацията и детайлите на едно събитие. И много други неща, за които не се сещате, но които създават уникалната празнична атмосфера с незабележимото си и в същото време незаменимо присъствие, създаващо усещането за специален празник. И красотата му. Те са онези, които изпълват сетивата с аромат (от прелестните цветя), с цвят, със специфични елементи, които ще ни напомнят за точно това вълнуващо събитие дори когато случайно попаднем на тях след години.



Малко се отнесохме... като на празник, какво да се прави :) Всяка от трите дами си има основно занимание, в което е най-добра – Миглена, като графичен дизайнер, се занимава с флиртуващите с окото визии, Ани, която има богат опит в създаването на невероятни аранжировки от цветя, се занимава именно с това, а Марияна е поела нелеката задача да избистря идеите с клиентите. Те обаче винаги работят в екип и си помагат, което кара работата им да тече гладко и приятно. Процесът на създаване на желаната украса и важните детайли е ясно подреден. Винаги се започва с обсъждане на представите на клиента, след което момичетата дават своите предложения и се прави избор, по който се започва работа по подготовка и създаване на всички елементи.



Предпочитаме да работим с естествени материали, да използваме максимално даденостите на природата, затова често ни се случва да събираме мъх и плодчета в гората, да берем точно определени тревички, билки и цветя по поляните, да дялкаме колчета и сечем пънчета (имаме верни помагачи в лицето на мъжете и бащите ни, когато се наложи да се свърши малко мъжка работа).“



Индивидуалният подход е важна част от работата им, която всъщност истински ги отличава от колегите им в областта. Те, разбира се, има няколко интересни подготвени предложения, с които могат да улеснят клиентите си, които предпочитат да избират нещо готово. Един пример за оригинален елемент от сватбено тържество, което са реализирали вече няколко пъти е паното с отпечатъци. За първи път създават такова, когато работят по сватбата на Веси и Любо, и оттогава много се харесва и избира от младоженците.



„В последствие започнахме да рисуваме портрети на младоженците, които са по-скоро леко шаржови отколкото реалистични, като ги съчетаваме с различни елементи – дърво, балони, балон с кош. Идеите за сюжета обикновено са според желанията на младоженците.“

За сватбите и кръщенетата общо взето стана ясно. Те обаче решават, че ще се развихрят и в сферата на общите ни празници, като измислят и изработват едни малко по-различни продукти, базирани на традициите. Такива са късметите за новогодишната баница, които те правят във формата на елхички със симпатични закачливи послания между „клоните“ им. Такива са и мартениците–брошки с различни дизайни, направени на основата на шевици и опаковани в крафт кутийка.



„Подготовката и изпълнението на една празнична декорация са преживяване и спомен и за нас самите, защото оставяме част от себе си в нещата, които правим. Въпреки, че отстрани тази работа изглежда просто като забавление, тя има своите трудности и тънкости и сме благодарни на клиентите, които оценяват усилията ни и ни имат пълно доверие. Това дава криле на идеите ни, а така даваме максимално от себе си.“



Така че, когато дойде време да организирате следващия си празник, споделете идеите си със страхотните момичета от Студио Дада и го направете абсолютно вълшебен! Ние със сигурност ще го направим. И като казахме празник  - готови ли сте за Великден?

Да, Дада са напълно готови при това с повече от 100 стикера за декорация на яйца, които може да комбинирате по всевъзможни начини, създавайки образи и типажи, кратки разказчета с картинки, геометрични композиции и изобщо – да творите колкото ви душа иска. Сигурно и проверено е, че ще се забавлявате страхотно, заедно с всички участници в боядисването.
Комплектът съдържа два листа стикери с различни дизайни, вложени в картичка с рецепти за боядисване с естествени материали, и няколко идеи за комбиниране на стикерите.

More All About Life