Следва

Б като Библия, Б като Блог: Щрак! Пролетна мода от блога на Ванеса Джакмън

The Best of... 10-те убийствени дефилета от модния месец!

След като и последното дефиле от лудия моден месец за есен 2016 приключи, идва един от най-хубавите моменти - този на равносметката, която правим и днес...

All fashion преди 8 години

След като и последното дефиле от лудия моден месец за Есен/Зима 2016 приключи, идва един от най-хубавите моменти - този на равносметката, която правим и днес. Обръщаме поглед към безбройните дефилета от изминалия моден месец - едни красиви, втори противоречиви, а трети - зашеметяващи. Набелязахме и първите тенденции, върху които дизайнерите ни оставиха да размишляваме - в дрехите, аксесоарите и макиажа.

И след като показахме акцентите от очертаващия се много силен сезон, време е да обобщим най-добрите 10 дефилета, които безкомпромисно откраднаха мислите ни.

Ето кои са те:

Rodarte

Красивият бранд на сестрите Мълеви може да празнува едва десетата си годишнина, но пък това, което е оставил досега, е достатъчно, за да бъде заобичан за дълго време напред. Поредната колекция за есен/зима 2016 не е изключение - обзалагаме се, че пачуърк дантелените рокли ще са хит през идната есен.

Prada

Миучиа Прада показа в последната си колекция множество пластове откраднат от момчетата туид, женствени коприни и точните детайли по точните места. Погледнато от чисто стилистична гледна точка, палтата с маншети от кожа с косъм и красиво декорираните чорапогащи са забележителни.

Marc Jacobs

Рядко бихме могли да кажем, че колекция на Marc Jacobs не е забележителна. А последната му е точно толкова мрачна, драматична и въздействаща, колкото и очаквахме. Разгледана отблизо, елемент по елемент, на пръв поглед театралната колекция крие всъщност страхотни попадения.

Gucci

Стар холивудски блясък (който не е дизайнерско вдъхновение единствено в тази колекция) и особеният маниер на Микеле рисуват есенно-зимната колекция на Gucci. Смесицата от закачливи мотиви, текстури и необикновени цветове биха направили всеки клиент на Gucci щастлив. На фокус са костюмите, плетивата, изразителните бродерии, бомбър якетата и, разбира се, чантите.

Marni

Създателката на Marni, Консуело Кастилиони залага на драматични О-силуети с изрядни пропорции в интензивни цветове за последната си колекция, затова и не можем да отлепим очи от творенията й.

Loewe

Джонатан Андерсон се справя отлично със задачата си в Loewe. Харесваме всичко в последната му колекция - подвижните силуети, интересната декорация и убийствените чанти.

Dries Van Noten

Урокът по история и разхищение в колекцията на Дрис Ван Ноутен оставя силно впечатление. И както самият дизайнер сподели: "Нещата трябва да изпъкват. Трябва да предизвикваме, но не и да шокираме, защото това би било прекалено лесно. Предизвикателни и смели, това е."

Saint Laurent

Каквото и да се каже за Еди Слиман и може би, последната му колекция за Saint Laurent, няма да е достатъчно. Достойно за адмирации е това как той успява да интерпретира класиката на бранда през годините с отличителния си 90-тарски trash почерк. И заедно с всичко това, дрехите звучат безумно модерно.

Miu Miu

И втората колекция за сезона на Миучиа Прада намира място в класацията ни. Тук за втори път се намества старият холивудски блясък като вдъхновение, интерпретиран в много добри ансамбли от коренно различни внушения. Страхотно!

More All fashion