Следва

Късо кино в ДНК и един дълъг разказ как се (въз)ражда късометражното кино у нас

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Когато е застрашена съдбата на човечеството и на помощ идват двама от най-великите супергерои на всички времена, събрани в един филм, това обещава велик кино петък...

Movies & TV преди 8 години

Когато е застрашена съдбата на човечеството, а за надмощие се борят двама от най-ярките комиксови супергерои на всички времена, събрани в един филм, това обещава велик кино петък. 

И точно на това ще станем свидетели, ако посетим салона, разбира се. А с такъв актьорски състав и сюжет, обещаващ напрежение, екшън и уникални ефекти в 150 вълнуващи минути, няма как да пропуснем този епичен сблъсък, за да разберем кой, в крайна сметка, ще надделее.

И в допълнение, още едно заглавие, част от програмата на София Филм Фест и премиерно, за да е още по-хубав укендът.

Action...

"Батман срещу Супермен: Зората на Справедливостта" ("Batman v Superman: Dawn of Justice")

Актьорите: Майкъл Шанън, Джейсън Момоа, Тао Окамото, Холи Хънтър, Джеръми Айрънс, Джеси Айзенбърг, Лорънс Фишбърн, Даян Лейн, Ейми Адамс, Хенри Кавил, Бен Афлек

Режисьорът: Зак Снайдър

Сюжетът: Режисьорът Зак Снайдър („Човек от стомана") представя „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", с участието на носителя на Оскар Бен Афлек („Арго") в ролята на Батман/Брус Уейн и Хенри Кавил („Човек от стомана", „Мъжът от U.N.C.L.E.") в ролята на Супермен/Кларк Кент. Това е първата среща на супергероите на големия екран.

Притеснен, че действията на богоподобния супергерой могат да излязат от контрол, силният и страховит защитник на Готъм Сити се конфронтира с най-почитaния, съвременен спасител на Метрополис, докато светът се колебае от какъв герой наистина има нужда. И докато Батман и Супермен мерят сили, се надига една нова несравнима заплаха, която ще постави под угроза съществуването на човечеството.

Премиерата: 25 март (България)

"По-шумно от бомби" ("Louder Than Bombs")

Актьорите: Джеси Айзенбърг, Руби Джеринс, Дейвид Стратърн, Гейбриъл Бърн, Рейчъл Броснан, Ейми Райън, Изабел Юпер

Режисьорът: Йоаким Триер

Сюжетът: Образът на липсващата майка е в центъра на драмата на трима мъже.
Предстояща изложба в чест на покойната фотографка Изабел Рийд принуждава младия Джона да се върне в семейния дом. Там той трябва да прекарва повече време с баща си Джийн и с брат си Конрад (с когото не са близки), отколкото през последните няколко години. Тримата са под един покрив и това кара бащата да прави отчаяни опити да се сближи със синовете си, но те не успяват да осмислят чувствата си към майката, която помнят така различно.

Премиерата: 25 март (България)

More Movies & TV