Следва

FASHION STARTER: Непосредствено близо до Джордан Дън

ТрендЪТ: анти-мода логомания

През изминалия моден месец два аутфита автоматично се запечатаха в главите ни. Изненадващо, и двата са собственост на стрийт звезди - Маргарет Занг и Мирослава Дума...

All fashion преди 8 години

През изминалия моден месец два аутфита автоматично се запечатаха в главите ни. Изненадващо, и двата са собственост на стрийт звезди - Маргарет Занг и Мирослава Дума. Първата се разходи с иконичното за немския куриер гигант DHL лого по тишърта си, а втората - с нещо твърде подобно, но на Coca Cola. Двата тишърта имат както прилики, така и разлики помежду си. Жълтият идва като част от пролетно-лятната 2016 колекция на Vetements, чийто създател Демна Гвасалия е бивш ученик на Maison Margiela и съответно се разбира, че освен деконструктивната мода, той е овладял и умението да се присмива на модата. А този тишърт представлява едва частица от арсенала му с надсмешки, пред който модните инсайдъри открито се прекланят, поне засега.

Coca Cola вдъхновението пък, забелязано по Мирослава Дума, няма дизайнерско име зад себе си. Производителят му е Target, гигант, който очевидно добре напипва тенденциите. Двата тишърта взети заедно говорят за нов зараждащ се мини тренд - хем е анти-мода, хем е логомания. Ще следим дали ще отмине със скоростта на логата на кирилица, или ще се задържи за поне още един сезон.

А междувременно могат да се закупят от тук:


330$

И от тук:


15$


Изпълнителният директор на DHL с тишърта на Vetements


Маргарет Занг


Мирослава Дума

More All fashion