Следва

3+3 въпроса към едно градско момче: Теодор Велчев

Най-сладката наслада за небцето... чийзкейк с крема сирене

Най-сладката наслада за небцето...чийзкейк с крема сирене

Food преди 8 години

Първият ден от седмицата винаги е най-тежък. Тъкмо когато уикендът е във вихъра си и изведнъж е на пет дни разстояние от теб...

Е, нашата рецепта за вкусен сладкиш е необикновена, защото е и рецепта за съвършен и усмихнат завършек на „стария лош понеделник”!

Когато дългият ден е приключил, ти си у дома и искаш да отпочинеш и да се поглезиш с нещо апетитно, направо вълшебно вкусно, нищо не трябва да те спира. Че кой би останал в лошо настроение след божествен чийзкейк?!



От какво се нуждаеш:
250 гр горски плодове по избор (в нашия случай са малини)
50 гр пудра захар
10 гр желатин на прах
250 гр крема сирене, задължително безсолно
250 мл. сладкарска сметана
50 гр масло
150 гр бисквити, които лесно можеш да разрониш
2 лъжички какао

Как става магията:
Започни с бисквитите и ги смели, докато станат на прах, като прибавиш с тях двете лъжички какао.
Разтопи маслото и го добави към вече смелените бисквити. Започни да разбъркваш, докато стане хубава смес, след което изсипи полученото в малка тавичка.
Започни да притискаш с лъжица сместа, докато получиш блат, след това покрий тавичката с фолио и я остави да престои в хладилника за половин час.
Захвани се с подготвянето на горските плодове. Сложи ги в тенджера и ги подслади с малко захар, преди да ги оставиш да се сварят за около пет минути.
Крема сиренето се разбива с 50-те грама пудра захар с миксер. Разбий сметаната отделно.
Желатинът се накисва в малко вода (около три супени лъжици) и се оставя да набъбне. След това се загрява, докато се разтопи. Тогава вече е готов да се смеси с крема сиренето.
За финал - сметаната и крема сиренето се смесват хубаво и се изсипват върху вече изстудения блат.
Сладкишът се оставя да престои в хладилника за час.
Още не e готово! След като изчакаш търпеливо, извади сладкиша и добави отгоре горските плодове, които преди това трябва да прецедиш.
След тези финални щрихи остави за последно получилия се шедьовър за около 15 минути в хладилника и... воала! Имаш си чийзкейк!


 

More Food