Следва

Къща за деца отвори в София

3+3 въпроса към едно градско момче: Теодор Велчев

Вълнуваме се да ви запознаем с един прекрасен персонаж от нашата софийска приказка...

All About Life преди 7 години

Вълнуваме се да ви запознаем с един прекрасен персонаж от нашата софийска приказка.
Теодор е едно обикновено градско момче, което носи много необикновен заряд.
Най-силната му страст е баскетболът. Сигурно отгатнахте, предвид този ръст! Теди дори може да се похвали с наградата за европейски шампион с националния отбор на България.

Пътят му се променя коренно след контузия, пречеща му да продължи сериозните тренировки. Но това не отказва Теодор да се занимава с любимия си спорт, макар и непрофесионално.
Срещайки го, си напомнихме, че понякога и кардиналните промени могат да ни накарат да преоткрием себе си, скрития ни потенциал и да грабнем нови възможности. Тъкмо това прави и той и днес се занимава с хиляди нови неща, за които преди вероятно дори не му е хрумвало.

Ако го срещнете из улиците на София, вероятно ще е с голямата си щура компания, с която вдигат толкова шум, че човек не може да не спре и да не се усмихне за миг на лъчезарните лица, които красят иначе така сивото ни ежедневие.

Е, днес Теди е само наш! И има какво да ни сподели…

V.S. Какво те вдъхновява и те кара да се чувстваш пълноценен?
T: Това, което винаги може да ме накара да се изстрелям от леглото и в най-дъждовния ден си остава спортът. Активността повдига настроението, духа ми и ме зарежда само положително. Ироничното е, че спортувайки, аз си почивам, съзнанието ми се избистря и се чувствам в най-добрата си форма. Но вдъхновението струи отвсякъде, където погледнеш. Просто зависи накъде гледаш… Първите няколко неща, за които се сещам веднага са книгите, музиката, приятелите ми и, разбира се – красивите жени.

V.S За какво никога не ти остава време?
T: Никога не ми остава време да поглеждам назад и да съжалявам. Или поне не си го позволявам…


V.S. Най-мъдрото нещо, което си чувал някога е...
T: Няма да предоставя мъдростта от втора ръка, а направо ще я цитирам, за да пиете директно от извора. За мен едно от най-мъдрите послания е в красивите думи от стихотворението на Дилън Томас: „Не си отивай кротко в тъмнината!
Пред здрача да беснее старостта!
Вий, вий срещу смъртта на светлината!“

V.S. Кое е най-любимото ти място?
T: Отговарям без даже да се замислям – Рим!


V.S. Коя е най-красивата софийска гледка?
T: На самата загадъчна София, а именно – гледката от Копитото.

V.S. Ако имаш възможност да отправиш послание към целия свят, какво би било то?
T: Ораторските ми умения не са най-забележителните, затова се чувствам по-удобно в римите на големите поети. А нашият Вапцаров си го е казал съвсем ясно и просто: „Ех, лошо,
ех, лошо
светът е устроен!
А може, по-иначе може...“
И аз наистина вярвам, че можем да бъдем по-добри и че „по-иначе“ може да бъде! Ако не друго – трябва да станем такива. Това послание е наистина твърде много пъти казвано, обличано в други дрехи и думи, но в най-чистата му форма и смисъл, то всъщност е най-важното. Трябва да станем по-добри. Аз се опитвам всеки ден.


More All About Life