Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

FASHION STARTER: Непосредствено близо до Джордан Дън

Кажем ли „фешън“, мисълта ни отлита на мига към Джордан Дън. Все едно хванати под ръка с модната икона, ние се разхождаме из fashion местенцата и се наслаждаваме на всичко ново и дръзко, което...

All fashion преди 7 години

Кажем ли „фешън“, мисълта ни отлита на мига към Джордан Дън. Все едно хванати под ръка с модната икона, ние се разхождаме из fashion местенцата и се наслаждаваме на всичко ново и дръзко, което ни предлагат съвременните дизайнери. Връзката на Джордан с модата е силна, но тя е много повече от модел, върху който дрехите стоят красиво и се продават с лекота. Красавицата изпраща силни послания към света чрез работата си и, освен че е успяла жена, тя е и отдадена майка на прекрасен син, съчетаваща съвършено всичките си всестранни занимания... Та на нея дори й остава време за странични проекти, като това да напише готварска книга! Как го прави? Не сме открили още тайната й, но пък имахме възможността да се доближим максимално до нея, за да ти дадем шанс да се докоснеш и ти до модната икона, майка и ненадминат кулинар с творчески заряд: зад кулисите, в ежедневието й, в грижата й за себе си в детайли, за всеки продукт, без преструвки, без поза – напълно неподправената и реална Джордан Дън.

Д. Д.: Цялото приключение в модата и кариерата ми започна много отдавна, когато бях на 14. В началото имаше толкова много неща, случващи се около мен, които не очаквах – като това да дефилирам за Prada. Това бяха силни моменти и дълго време не можех да повярвам, че в главната роля съм именно аз. Бях на корицата на италианския Vogue за проекта All black issue и да бъда част от това беше направо невероятно! Посланията, които исках да отправя към вселената (че черните момичета са като белите момичета и трябва да се чувстват перфектни в кожата си!), нещата, които исках да кажа, бяха извадени на корица на Vogue!

Исках да работя за Victoria’s secret, исках и да подпиша договор с Maybelline. Когато снимах първата си корица за британския Vogue, започнах да работя с Maybelline и не можех да сдържа сълзите си от вълнение и щастие. Всичко това си беше лудост, защото те преследва навсякъде, абсолютно навсякъде. Излизах навън и виждах лицето си, където и да отида, каквото и да правя. Винаги, когато прекарвам време със сина си навън, към мен се затичват хора, които ме питат дали всъщност съм Джордан Дън. Отговарям категорично с „не“. Но синът ми никога не оставя нещата така. Не пропуска да каже: „Не-е-е, мамо, това си ти!“ Когато спечелих наградата „Модел на годината“, той веднага застана срещу мен, убеждавайки ме: „Мамо, мамо, ти си модел, не виждаш ли? Ти наистина си!“… Да, той съвсем не разбира защо майка му го отрича пред хората и взима нещата в свои ръце.

2016 г. е изключително важна за мен, именно заради сина ми. Сега лансирам неговата детска модна линия и това е абсолютно вълшебен за мен момент. От две години се каня да го направя и сега, когато вече се провеждат разговорите, виждам как ще изглежда всичко, избирам модели – направо не мога да повярвам, че тази моя мечта е напът да стане реалност! Срещам се с десетки хора заради проектите, с които се занимавам. Дори да става въпрос за готварската ми книга, също имам куп неща за обсъждане. Когато ми се отдаде възможност, оставам по пижама у дома с моето малко момче. Двамата много обичаме да мързелуваме.

Как Джордан се грижи за кожата си
„Грижата за кожата не се е променила след раждането на сина ми. Напротив, стана по-интензивна. Помня първата сутрин, след като родих, застанах пред огледалото и започнах да хидратирам лицето си с крем, както правя всяка сутрин. Майка ми беше в шок: „Джордан, какво правиш?! Просто си почивай…“ Но откакто съм майка, рутината неизменно ме съпътства. Като часовник съм – ставам, пия прясно изцеден сок, идва времето за разкрасяване, водя малкия на училище, взимам го, постоянно пътувам по работа и затова съм изключително взискателна. Особено към козметиката. Старая се да взимам продукти, които наистина хидратират в дълбочина кожата ми. Именно грижата за кожата ми излиза солено. Когато видя нов продукт, веднага трябва да го имам!

Когато станах модел, на първите ревюта всички ме питаха как поддържам кожата си толкова перфектна. А аз отговорях: „О, просто го мия с Clean&Clear face wash“. Те не можаха да повярват, защото това не беше кой знае какъв продукт. Използвах го до 19-годишна възраст, докато не опитах за пръв път от луксозната козметика. Първия скъп продукт, който си взех, беше Crème de La Mer. Майка ми се шегуваше: „Е, сега ще трябва да продължаваш да работиш като модел, за да можеш да си позволиш тези глезотийки“. Но всъщност от нея съм се научила да обръщам внимание на кожата си. Тя ми създаде навика да пия много вода и да чистя грима си.

Обичам да ползвам различни продукти през деня и през нощта, защото според мен кожата трябва да се предпазва от определени неща през всички периоди на денонощието. Вечер се старая да хидратирам кожата си, а сутрин се заемам с почистване с най-различни продукти. Обикновено използвам пяна за почистване на лице, но в последно време пробвам масла и балсами, като Emma Hardie Cleansing Balm, който направо се топи върху кожата. Когато този продукт свърши, просто отивам в кухнята и го заменям с кокосово олио. След това използвам тоник, който в момента е Pixi Glow Tonic.

Веднага след това нанасям предпочитания от мен SK-II Essence. Това е една от любимите ми марки. Открих я в Токио, когато опитах тяхна маска. В Токио козметиката за лице е на ниво и затова реших да пробвам. SK-II Essence предлагат 11 стъпки в терапиите.



След това слагам C serum. Този, на тоалетка ми в момента е Ren. Дава малко повече жизненост на кожата и озарява тена. Когато пътувам много, това се отразява на кожата ми по ужасен начин. Тя изглежда адски изтощена и затова обичам да предотвратявам неприятния ефект с витамин C.

Друг страхотен серум, който премахва чувството за парене по кожата, е Good Genes by Sunday Riley. Понякога го нанасям като втори серум и чувствам лицето си наистина успокоено. За финал обикновено завършвам с овлажняване - Hydro-Shiso Balancing Moisturizer винаги ми се притичва на помощ.

Вярвам в действието на маските за лице. Има толкова много избор. За мен най-добрите са SK-II’s sheet mask, както и Sisley’s Rose Mask. При маските всичко е до хидратация, тя е най важна. Препоръчвам силно и Ling Oxygen Recovery Mask, която върши страхотна работа тъкмо за освежаването и хидратирането на кожата.“

Гримът
„Докато растях, не носех много грим. Майка ми ми позволяваше само и единствено да слагам малко спирала. Първата ми беше Maybelline Great Lash и още все още помня как изглежда, защото розовите и зелените цветове на опаковката са се запечатали в ума ми.

Когато не съм на работа, не нося никакъв грим. Ангажиментите ми ме задължават да съм гримирана постоянно, затова извън терена, предпочитам да имам чисто, свежо лице.

Когато излизам навън, винаги се чувствам почти готова, щом съм сложила база върху лицето си. Дори само с малко спирала, нещата изглеждат съвършени. Всички са така обсебени от контура, затова нямаше как да пропусна да опитам. Харесвам палитрите на Maybelline, които показват кое трябва да бъде хайлайт и кое друг нюанс и детайл.

Любимата част от грима са очите ми. Обожавам да отделям време върху това да подчертая миглите си и да ги накарам да изглеждат плътни и дълги. Когато нямам време да си слагам спирала, нося изкуствени мигли, за да не мисля как да ги гримирам. Но в останалите случаи използвам Lash Sensational.

Момичетата са станали такива експерти в грима, дори тези, които се доверяват единствено на блогове в Instagram. Виждам толкова много хора, добиващи умения в грима по този начин и преди си мислех: „О, бих могла да правя това, искам тази визия днес!“, но вече не смятам така. Мислех, че съм добра в гримирането, но изглежда всички са ме изпреварили. Когато успея да се наглася както трябва, си казвам: „Да, Джордан, изглеждаш страхотно!“, но в други дни все не съумявам да уцеля точния нюанс на кожата ми или пък нещо друго се обърква. Да, с тъмните кожи е по-трудно. Често се правя или твърде светла, или твърде тъмна…

Според мен фон дьо тен и коректор са двете неща, побеждаващи BB крема. Използвам моя Dream Velvet Foundation, защото е хидратиращ и приятен, а след това нанасям коректор. Напоследък завършвам с пудра, защото тя допълва покритието.

За устните обожавам тъмни цветове – тъмночервено, тъмнолилаво и да е матово! Освен това за мен устните са много по-лесната част от грима, отколкото очите.“

Косата
„Отрязах косата си преди повече от година. Агенцията искаше малко да разнообрази визията ми, но понеже желанието беше на моята агенция, затова някак си не исках да го правя. Личната ми коафьорка е Ренда Атиа и живее в Англия. Тя искаше да промени прическата ми от мноооого време! И най-вече да я скъси драстично, тъй като косата ми беше толкова изтощена от стилизирането по време на работа, че дори се наложи да нося перуки. Ренда все ми казваше: „Джордан, ще стигнеш до там да се сбогуваш с косата си, ако не я подстрижеш, и аз няма да бъда отговорна за това!“

Затова започнахме да мислим варианти, въртящи се около карето. Беше много интересно. Гледам да предпазвам косата си, но обичам и да експериментирам с различни стилове. Затова имам толкова много перуки, от които се възползвам, за да не третирам истинската си коса – имам синя, лилава, дълга, на каре… Забавно е!

Естествената ми коса е сплетена в момента. Ходя всеки месец при фризьорката ми да разплете плитките, да ги измие и подхрани. А за перуките използвам Phyto Subtil Elixir, който предпазва косата ми от запаряване. Така моята коса израства дълга и здрава. Когато видя разплетените плитки си казвам: „Боже, толкова дълга е станала!“ и искам да продължа да я пазя. Може би това лято ще я „освободя“ и ще бъда убиец с моята естествена коса.“

Грижа за тялото
„Изключително несериозна съм към тренировките, независимо че имам треньор и фитнес на долния етаж на къщата, с бонус – много сладки комплекти за тренировки. Мотивирам се да тренирам седмица или месец, но после зарязвам каквито и да е упражнения.

За кожата на тялото използвам простички неща. Едното е Nivea, а другото - Fresh Brown Sugar Body Polish. После слагам кокосово масло, тъй като кожата там е по-суха. Използвам го веднага след душ.

Аз и храната винаги сме се разбирали. Ако жадувам за пържено пиле, ще ям пържено пиле. Ако пожелая пържола, обядът ми ще бъде пържола. Но най-много обичам вегетарианската храна. Това е изключително важно за мен, защото имам и дете и искам да го науча на това. Трябва да вкарваш само доброта в тялото си.“

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 21 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.