Следва

Емир Кустурица & The No Smoking Orchestra отново в България

еММоционалният КОНЦЕРТ на годината!Усмивки и аплодисменти…

Още не можем да се отърсим от преживяното в петък на най-еММоционалния Концерт на българските ни артисти от мнооого време насам...

Music преди 8 години

Още не можем да се отърсим от преживяното в петък на най-еММоционалния Концерт на българските ни артисти от мнооого време насам! Беше наистина невероятно! Беше наистина „Машина на времето”, с която телевизия ММ ни върна години назад и ни потопи в спомените и лудориите, любовите и страданията, трепетите и очакванията ни!
Макар и Зала 1 в НДК да не беше съвсем пълна (цената на билетите май се оказа основен фактор за това, но така пък имаше повече място за танцуване), дошлите да купонясват напълниха душите и заредиха с безгранични усмивки лицата си за дълго време напред. 

Какво е концерт на родна земя, ако не закъснее малко с началото си?!? Но тези минутки на отложен старт нажежиха още повече адреналина и страстите на меломаните. През това време слушахме и гледахме на огромните видео-стени любими песни на обичани от нас изпълнители. И когато този момент настъпи и по стълбичките на невероятната сцена слезе един от знаковите водещи на телевизията – Роро, залата изначално притихна и секунди след това поднесе с гръм и трясък аплодисментите си към българските творци. Роро, очевидно много развълнуван и усмихнат до безкрай, не скри възбудата си от случващото се и каза „Откога чакам този миг!”. И ние, Роро!
И се започна! Големият купон на нашите звездички! Всички представени по закачлив и картинен начин, преди стъпването им на сцената, на която са свирили и пели неведнъж. Но сега… Сега беше някак по-различно! Сега всички бяха заедно, на едно място, в един часови пояс, с една и съща цел – да ни усмихнат и докоснат!
Както виждате, думичката „усмивка” сме употребили вече няколко пъти. Не е заради тафталогия или редакторска грешка. Просто Тя, Усмивката, през този почти 3-часов музикален маратон, ни води към върхове и звездопади, ако може да цитираме „Трамвай N5”. И Тя, Усмивката, не слезе от лицата ни, които след това почти ни боляха заради Нея, през целия концерт, та и досега.



Всеки си намери причина да се усмихва в лицето на някоя песен или изпълнител. Може би защото някои от тях не бяхме виждали и чували от много време. Или защото именно с тях имаме ярки и абсолютно незабравими спомени. Или пък защото на фона на „тази точно песен” сме получили предложение, на което не сме могли да откажем… И те, нашите звездички, идваха една след друга и пеейки любимите си/ни парчета запълваха онази празнинка в сърцата ни, която явно не сме и подозирали, че съществува.

Купонът започна с колоритните момчета от Уикеда, които апелираха в този късен час за пиене на кафе с Боби. След това Стоян Михалев почти през сълзи ни захвърли в коренно лирична посока с безспорния си хит „Откакто ти” – песен, заради която всеки един от нас, който е бил влюбен, е „искал да пререже вените си” поне веднъж... Видяхме Мимо и Джанго Зе, които пък макар и на сън възпяват едни от най-недолюбваните, грознички и слузести същества под Слънцето, а именно – жабите, но в случая объркаха вратата. Йоанна определено се вмъкна и се вля в душите ни така, както само тя, с присъщия си сексапил, умее. За майката на Дара Екимова – Ива, песента на покойният Дими от Сленг и неин съпруг, в изпълнение на детето им й донесе твърде много вълнения и сантимент. Ива стоеше в тъмното отстрани до сцената и стискаше ръцете си в юмруци. Беше събула обувките си с висок ток и пееше заедно с дъщеря си Дара, потапяйки се с насълзени очи в онзи „Мой свят” на Дими. Димо и патриотите в модата (каквато всъщност е абривиатурата на бандата P.I.F.) ни понесоха на поетичните си криле и полетяхме с тях, гледайки света през очите на едно невидимо дете. Залата тотално подскочи на крака, когато вокалът на Хиподил, Светльо Витков, с излизането на ММ-арената започна музикалната си вакханалия с акорди от стар сръбски „шлагер”. Представете си само как е звучал под съпровода на щрайх-оркестъра ММ Акустик Бенд, ръководен от Мишо Шишков!  Естествено, типично в негов стил, той каза, че „Това бе всичко от нас, довиждане!” и тръгна. Но, разбира се, се върна и бандата заби култовия хит за онзи мъж, който е веднъж – бате Гойко. А след тях обстановката в залата нажежиха непорасналите, може би – завинаги, момчета от Ъпсурт, които съчетаха няколко от хитовете си в един. Е, много ясно, бате, неочаквано добра комбинация, както винаги! Преди да се появи красивата Loreen за финал (май хората в залата имаха и други надежди за нейното появяване на сцена, като например поне още една песен, освен Euphoria), „в центъра” зад микрофоните се качи и „най-големият бастун” от всички водещи в ММТВ. Васко Катинчаров през смях даде това определение за себе си пред хилядите в залата (и по повода после ни каза, че човек никога не трябва да се приема твърде сериозно, кой разбрал майтапа – разбрал!) и обяви предпоследните любимци – D2, достоен финал за тази музикална приказка!


Уикеда


Стоян Михалев


Йоанна


Дара Екимова

И така нататък. Някои от първоначално обявените музиканти не дойдоха на ММ-концерта. Не видяхме Нина Николина, Белослава, Ваня Щерева, Антибиотика, Любо Киров и др. Задкулисно се коментираше, че някои от тях имат други ангажименти и зад граница, за други, че не са вярвали, че „от това” ще се получи нещо, трети искали по-висок хонорар от предложения, макар на всички да ни е ясно ,че трибютите се правят от сърце, а не за пари… Но това са подробности, да кажем нямащи никакво значение. Защото тези от нас, които бяхме там, и онези от артистите, дошли да ни и да се забавляват освен вече споменатите - Анимационерите, Миро Гечев, Jeremy?, Тони, Паникън Уайаскър, Графа, Сантра, Дичо, Спенс, Бейбифейс клан, Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени", Ирра, Стенли, Мирян Костадинов, Митко Петров, Nu Ance, наистина го направихме! При това – Мега Мулти качествено! Това беше Концертът! 
Естествено – как без торта на рожден ден?! След всички почти 30 артисти, поднесли ни музикалните си творения, водещите от ММТВ, включително и генераторът на телевизията – Камен Воденичаров, заедно с партньора си Тони Танов, се събраха около вкусната сладка награда и благодариха. Благодариха на всички музиканти, организатори, компании, спонсори… Благодариха и на всички нас, които сме гледали, подкрепяли и вярвали в музикалната медия! И ни обещаха, че съвсем скоро ще можем пак да я гледаме в интернет-пространството.


Тони Танов и Камен Воденичаров

А партито сред уважилите поканите си артисти зад сцената беше не по-малко пламенно и сантиментално! Музикантите се Усмихваха, прегръщаха, целуваха… Разменяха новите си координати и старите спомени. Свириха, танцуваха и пееха. Някои с основателен повод – като например акордионистът на „Светльо енд дъ леджентс”, който в деня на благата вест разбра, че е станал татко на бебе Мария. Други – защото го могат и така им харесва. И купонът след финала се пренесе в нощен клуб наблизо и продължи до (не съвсем) малките часове на съботното утро… 
Благодарим ти, ММТВ! И ще те чакаме!


Д2


Ирина Флорин


Лорийн и ММ акустик бенд


Остава


Мишо Шишков и ММ акустик бенд


ММ акустик бенд


P.I.F.
 


Ъпсурт

More Music