Следва

Нека да е лесно, но безумно вкусно – домашна пица с пиле

Love to quote: Любими изречения от любими автори: Казандзакис, Селинджър, Кундера, Стайнбек и другите

Вдъхновението е навсякъде около нас, стига да имаш очи да го уловиш и сърце да го попиеш...

Celebrities преди 7 години

Вдъхновението е навсякъде около нас, стига да имаш очи да го уловиш и сърце да го попиеш...

Именно вдъхновени от любимите си автори, решихме в редовната ни LOVE to QUOTE рубрика днес да споделим цитатите, които не само са ни вдъхновявали в "особени" за нас моменти, но и определено, главно поради естеството на авторството си - на мъже, които обожаваме и как пишат, и какво внушават, са разширили кръгозора, и оттук - сърцата ни.

Велики автори във велики изречения. Усетете!

Меги Ангелова

"Нощен влак за Лисабон" - Паскал Мерсие

"Че думите имаха силата да предизвикват неща, че караха някого да действа или го възпираха, че можеха да накарат човек да се смее или да плаче; още като дете бе смятал това за загадка и тя не спря да го впечатлява. Как го постигат думите? Нима не беше като магия? А в този миг мистерията сякаш бе още по-голяма отвсякога, понеже това бяха думи, за които до вчера сутринта даже не подозираше."

"Великия Гетсби" - Ф.С. Фицджералд

"Гетсби вярваше в зелената светлина, блаженото бъдеще, което година след година се отдалечаваше от нас. Днес то ни е избягало - нищо, утре ще тичаме по-бързо, ще простираме ръце по-далеч... И едно прекрасно утро... Тъй се борим с вълните, кораби срещу течението, непрестанно отнасяни назад в миналото."

"Непосилната лекота на битието" - Милан Кундера

„Като те наблюдавам, имам чувството, че се превръщаш във вечната тема на моите картини. Срещата на два свята. Насложени кадри.“

Габи

Ърнест Хемингуей

"Тези, които непрекъснато демонстрират ерудиция и начетеност, нямат нито едното, нито другото."

Джон Стайнбек

"Често ми е хрумвало, че доброто възпитание е може би онзи външен заглушител, който не дава да се разбере, че ти се пръска сърцето."

Ерих Мария Ремарк

"Облечен е топло. А и автомобилните състезатели се погаждат с колите, както жените с вечерните си рокли - доставят ли им удоволствие, никога не се простиват в тях."

Меги Данова

„Ловецът на хвърчила" - Халед Хосейни

"Хасан не можеше да прочете дори и буквар, но четеше в мен като в отворена книга. Това малко ме плашеше, ала същевременно беше голяма утеха да имаш до себе си някого, който винаги знае от какво се нуждаеш."

"На изток от Рая" - Джон Стайнбек

"За едно дете няма по-голям ужас от това да не го обичат, да го отблъснеш е за него пъкълът, от който трепери. И, струва ми се, в по-голяма или по-малка степен такова отблъскване е изпитал всеки. С отритването идва гневът и за отмъщение, че си бил отритнат, гневът ражда престъпление, а престъплението довежда вината – такава е историята на човечеството. Мисля, че ако можехме да ликвидираме отблъскването, човекът щеше да бъде друг. Може би шантавите щяха да са по-малко. Дълбоко съм убеден, че и затворите щяха да са по-малко. Но всичко е там, в началото. Дете, на което отказват обичта, към която се стреми, ритва котката и притулва тайната си вина; друго открадва, дано златото го направи обичано; трето тръгва да покорява света. И винаги тази вина, отмъщението и нова вина! Човекът е едничкото животно, което притежава вина!"

Харуки Мураками

"Болката е неизбежна. Страданието е въпрос на избор."

Петя

Джак Керуарк
“Защото единствените хора за мен са лудите, онези, които са луди за живот, луди за разговори, луди за спасение, онези, които пожелават всичко наведнъж, които никога не се прозяват, нито дрънкат баналности, а горят, горят, горят като приказни жълти фойерверки, разпукват се сред небето, същински звездни паяци, а отвътре блясва синкавата светлина на сърцевината им и тогава всички се стъписват: “Аууууу!”

Джордж Бърнард Шоу
"Ти виждаш нещата и питаш защо. Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам защо не?”

Рей Бредбъри
"Отвори широко очи, живей сякаш ще умреш след 10 секунди. Старай се да видиш света. Той е по-прекрасен от всяка мечта, произведена във фабрика и платена с пари. Не търси граници, не моли за покой - такова нещо няма на света."

Александрина

"За образованието и смисъла на живота" - Джиду Кришнамурти

"Съществува ефективност, която е вдъхновена от любовта и която отива далеч отвъд ефективността на амбицията. Освен това без любовта, правеща възможно цялостното осмисляне на живота, ефективността предизвиква само жестокост. Не се ли случва тъкмо това по света в момента? Нашето сегашно образование води към индустриализация и война, неговата първостепенна задача е да развива ефективността, а ние сме заклещени в машината, задвижвана от безмилостна надпревара и взаимно унищожение. Ако едно образование води до войни, ако то ни учи да унищожаваме или да бъдем унищожавани, дали не се е провалило вече тотално?" 

"Да имаш или да бъдеш" - Ерих Фром

"Съвременното общество се състои от крайно нещастни индивиди: самотни, тревожни, потиснати, склонни да рушат, зависими — хора, които се радват да убиват свободното си време, което с толкова усилия са отвоювали."

"Аутопсия на една любов" - Виктор Пасков

"Шампанското е коварно питие. След втората чаша внезапно се оказваш пред третата бутилка. В мозъка ти пукат мехурчета. Фантазията ти работи като прахосмукачка. Всмуква целия околен боклук, а ти имаш чувството, че ядеш орхидеи."

Елена

Джеръм Дейвид Селинджър
"Аз съм един вид параноик наобратно. Подозирам хората в заговор да ме направят щастлив."

Чарлз Буковски
"Ако губиш душата си и го знаеш, тогава имаш още душа за губене.”

Никос Казандзакис
"Колко просто и скромно нещо е щастието: чаша вино, печени кестени, звукът на морето..."

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 2 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.