Следва

Бюти дневникът на жената с главно Ж. 24 часа с... Бориса Тютюнджиева

КОСАТА! И как да я носим тази Есен/Зима 2016

Миналата седмица проследихме тенденциите в макиажа за есен/зима 2016, а днес хвърляме любопитен поглед към косата...

Hair преди 8 години

Миналата седмица проследихме тенденциите в макиажа за есен/зима 2016, а днес хвърляме любопитен поглед към косата. По волята на дизайнери и коафьори, за предстоящата есен предложенията за добра прическа се лутат между двете крайности на гръндж и романтика, като всяка една от тенденциите е страшно силно изразена. А ето ги и тях:

На снимката горе: Prada

Ретро вълни

Независимо дали са деликатно изразени като при Stella McCartney, или пък носят драматичното настроение на Marc Jacobs, факт е, че ретро вълните стоят чудесно на почти всяка визия.


Stella McCartney


Dries Van Noten


Giambattista Valli


Gucci


Marc Jacobs

Път настрани
Тук също има различни за постигане варианти, но основната идея се върти около 80-те години, а именно - пътят е силно изразен настрани, останалата част от косата е назад, а ваксата е в щедро количество.


Proenza Schouler


Saint Laurent


Isabel Marant


Christian Dior

Естествени коси

Това е бюти тенденцията, която, обзалагаме се, ще стане любима на всеки. Правила и трикове не съществуват, оставяме косите си да падат свободно без да ги третираме с нищо, точно както коафьорите на Chanel и Nina Ricci. При последната къща, косата на моделите е прибрана в яката на дрехата, добра идея, която взаимстваме веднага.


Topshop Unique


Rag&Bone


Chanel


Nina Ricci


Elie Saab

Романтичен кок
Кокът може да е висок и нисък, свободно хванат като при Oscar de la Renta и Marchesa, но, разбира се, може да бъде пълно превъплъщениена класиката, точно както при Valentino.


Oscar de la Renta


Valentino


Christian Dior


Marchesa

Опашки
Опашката за есен/зима 2016 не е нещо иновативно, но пък винаги работи добре. Най-ектравагантният пример за такава идва от Kenzo, където 80-тарското влияние се наблюдава ясно. При останалите брандове, обаче опашката е свободно хваната ниско на тила.


Kenzo


Philosophy di Lorenzo Serafini


Proenza Schouler


Boss

More Hair