Следва

Жените с главно Ж, които ви шокираха

Бюти дневникът на жената с главно Ж. 24 часа с... Бориса Тютюнджиева

В най-женския месец имаме нужда от вдъхновяващи жени повече отвсякога! От страхотни представителки на този велик пол, които с висок ток и убийствена усмивка...

Celebrity beauty преди 8 години

В най-женския месец имаме нужда от вдъхновяващи жени повече отвсякога! От страхотни представителки на този велик пол, които с висок ток и убийствена усмивка влизат в стаята, срещат те на улицата, казват ти дума или две, и те оставят без думи. От жени с професия. От жени с не просто доказан, но развит потенциал, които нежно и уверено вървят смело напред.

Абе, имахме нужда от жени с главно Ж и ги намерихме. Специално за вас събрахме 8 от най-обаятелните дами от родния шоубизнес, с които по женски седнахме и обменихме идеи, настроения, енергия, рецепти за красота, тонус, диета, бюти режим... Е, и за мъже поговорихме, разбира се. Прекарахме 24 часа с тези дами - събудихме се до тях, усмихнахме им се и ги следвахме през целия ден, докато не дойде време да останат по любимото си бельо и нощен крем за лице. Защо ли? За да разберем как поддържат перфектния си външен вид и защото този месец НИЕ, ЖЕНИТЕ, сме на преден план! Не ни липсваше смелост да погледнем през очите на тези обаятелни родни момичета и да ви покажем какво е да си в кожата им. И се харесахме! Вярваме, че ще го усетите и вие!

Бориса е диамант, от онези, които светят със собствена светлина. Именно енергията, непрестанният й хъс да върви напред и умопомрачителната й усмивка ни провокира да я помолим да ни отдели 24 часа от живота си, за да ни разкрие своите малки женски тайни. И се влюбихме! 

V.S. Кое е първото нещо, което слагаш върху лицето си, след като отвориш очи?
Б.
Плискам лицето си 7 пъти със студена вода. Засилва кръвообръщението, но не знам защо го правя точно толкова пъти. След което нанасям крем за лице.

Виж същия прийом и в бюти режима на Никол Станкулова.

V.S. Имаш ли бюти ритуал, без който не можеш да започнеш деня?
Б.
Не се сещам за нещо конкретно като ритуал, а и често нямам време да се суетя пред огледалото. Това, което винаги правя, е да почистя старателно зъбите си няколко пъти с конци. Приятелите ми ме базикат, че съм пристрастена към този навик... и май наистина съм.

V.S. Напитката, на която дължиш тонуса си от сутринта е...
Б.
Кафе! Обичам мириса на кафе рано сутрин, а ако имам време си правя фреш от джинджифил и някакъв плод.

V.S. Закуската ти обикновено включва...
Б.
За жалост не мога да се похваля с постоянство откъм закуска. Когато тренирам и имам нужда от повече енергия, хапвам кисело мляско с овесени ядки или просто една шепа ядки. Понякога си правя и омлети, предимно от извара и белтъци, но когато тренировката го изисква. Не съм от хората, които си падат по тестените храни, така че не ям баници, палачинки и т.н. Дори в момента постя и смятам да продължа до самия край – 1 май.

V.S. Твоите топ марки разкрасяващи продукти?
Б.
Не правя компромис, когато става въпрос за лицето ми, и ползвам хайверената серия на La Prairie за лице и тяло. Напоследък обичам да ползвам какаовото масло за тяло – има страхотен аромат и хидратира кожата ми.

V.S. На коя част от външния си вид обръщаш специално внимание преди да излезеш от вкъщи?
Б.
Честно казано, това зависи от времето, с което разполагам. Като цяло не обръщам кой знае какво внимание на себе си пред огледалото, тъй като все бързам за някъде. НО... когато имам повече време, обичам да си надувам готина музика до дупка, да се разхождам по белъо, да си пея и да се гримирам.



V.S. Домашните маски за лице, коса и тяло?
Б.
Не си падам много по тях. Преди години си слагах обелки от краставици по лицето, но да си призная, скоро не ми се е случвало.

V.S. Как предпазваш кожата си от лошото време?
Б.
В повечето случаи предпазвам лицето си с хубави, овлажняващи кремове, а когато нося грим, с подобаваща – професионална основа, която пази порите ми от замърсяване.

V.S. А косата?
Б.
За косата се грижат моите стилисти. Аз обичам да сменям прическите си и да съм хамелеон, така че доста често прибягвам до тях, а и работата ми го изисква.

V.S. Какъв е ключът към перфектния ти външен вид?
Б.
Дължа тялото и вида си до голяма степен на гените, които нося. Аз приличам от “А” до “Я” на баща ми, затова се успокоявам, когато виждам как той изглежда на 56! Но, до голяма степен се дължи и на спорта, и на правилното хранене. Аз съм от щастливките, които не обичат хляб, тестени изделия, пици, спагети, както и шоколад и сладки неща. Падам си по соленото, по зеленчуците и сиренето, което до известна степен ми помага осезаемо. Отделно обичам да тренирам - разтоварвам се психически, когато спортувам, а сега, когато пролетта идва, смятам да се възползвам и от груповите аеробни упражнения. Обичам също и тенис на корт, и когато имам време и желание го практикувам.

V.S. На какво от външния си вид отделяш най-много време?
Б.
Не смятам, че отделям кой знае колко време на външния ми вид, тъй като екипите, с които работя, го правят прекрасно вместо мен. По-скоро гледам да отделям време над личностното ми и професионално развитие. Чета повече книги, както типичните книги за една жена – езотеричните, така и сериозните за бизнес, стратегии и провали на разлини успешни хора, онлайн търговии и т.н. Човек трябва да бъде любопитен!

V.S. Съвършеното бельо?
Б.
Настроението ми определя белъото. Понякога съм класик и обичам просто черната дантела, а понякога съм по-гореща и залагам на червената. А може и да пропусна белъото!



V.S. Твоята диета?
Б.
Не бих казала, че спазвам определена диета. Както вече споменах, не си падам по въглехидратите, което ме улеснява. Но когато трябва да вляза бързо във форма, минавам само на ядки, чайове и кардио.

V.S. Кой се грижи за косата/тялото/маникюра/добрата ти форма?
Б.
За косата ми се грижат най-добрите коафъори, сред които Ивайло Колев, Бисер Борисов, Венелин Кондаков. Относно тялото ми – обожавам любимите ми масажи, които допълнително ми помагат да вляза в перфектна форма, благодарение на Янис Андрианопулос и прекрасната му половинка – Злати Денкова. Маникюрът ми е дело на Биляна Петрова, която е страхотен професионалист и новатор от години.

V.S. Колко често?
Б.
Колкото се налага. Понякога всеки ден имам нужда от услугите им, а друг път 2-3 пъти в седмицата. Всичко зависи от ангажиментите ми.

V.S. Какво има в чинията ти за обяд?
Б.
В момента постя и не бих казала, че менюто е сред най-любимото, но по принцип винаги има домат или краставица и сирене. Обичам зеленцуците. Напоследък хапвам и доста често сурова риба, тип “Сашими”. Не си падам по месата, картофите, ориза и т.н.

V.S. Спортът, който промени живота ти, е...
Б.
Тенисът, сексът и фитнес тренировките!

V.S. Перфектният делничен грим...
Б.
Отдавна не обичам да си „играя в пясъчника“, както брат ми обичаше да ми казва, когато бях по-малка (смее се). Слагам единствено правилната основа, с професионални стикове, след което малко руж и излизам. Не си падам по гланцове и ярки червила, затова редовно ползвам само балсам за устни, който ги прави по-сочни и същевременно ги хидратира.



V.S. А за специални случаи...
Б.
За специални случаи винаги се доверявам на професионалистите в тази сфера. За щастие в България имаме прекрасни и талантливи гримьори.

V.S. Топ продуктите, които винаги носиш със себе си?
Б. Конци за зъби, паста за зъби, серум за коса, кремовете ми за лице и тяло, четка за коса.

V.S. Парфюмът ти е...
Б.
Често различен. Преди бях луда по Hermes Marvelous, но отскоро преоткрих едно малко магазинче за италиански бутикови парфюми, които са страхотна находка. Обичам да бъда индивидуалистка, дори и в парфюмите си. Не си падам по масовите изпълнения. Харесвам по-силните, трайни и интересни миризми и всичко, което е сладникаво, плодово и натрапчиво ме отблъсква така, както молец в гардероба, затрупан от ароматизатори на Raid.

V.S. В чантата си носиш още...
Б.
Хаос! Дъвки, конци, моливи за уста, гланц, 2 телефона, ключове, химикалка, power банка (когато чантата позволява)… и още куп глупости.

V.S. Най-много харесваш в себе си... защото...
Б.
Всичко! Аз се обичам, дори и с недостатъците си, защото виждам как с времето успявам да се справям с тях. Човек трябва да има самочувствие и да вярва в себе си и това е нещо, в което много малко хора могат да ме надминат. Човек трябва да умее да се обича и харесва, за да може да го прехвърли и на хората около него. Разбира се, че не съм перфектна - и аз нося много недостатъци, товари от миналото, които всеки ден напомнят за себе си, но вътрешната ми сила винаги е била много по-силна от травмите, през които съм минала. Както един близък приятел казва: Shit happens. Така че обичайте се, за да Ви обичат!



V.S. През деня, за да поддържаш добрия си външен вид, обикновено...
Б.
Се усмихвам много. Най-красивото нещо в човек е излъчването му, а най-силно акцентираме върху него, когато се усмихваме.

V.S. Вечерята ти е…?
Б.
Салата, ядки или риба.

V.S. Преди сън задължително...
Б.
Нанасям крем на лицето си и гушкам човечето до мен - може и кучето. Зависи в какъв етап на живота ми ме хванете.

V.S. Негативните емоции обикновено лекуваш със…
Б
. Семейството ми. То винаги ми е помагало и винаги ще ми помага да излизам от житейски „дупки”, през които минавам с високо вдигната глава, помнейки коя съм и на какво съм способна. Те са моят генератор!

V.S. Пластичната хирургия е необходима, когато...
Б.
Те кара да се чувстваш по-добре. Аз не съм съдник и ми е смешно, когато дами със силикон коментират колко против са интервенциите, но това е друг въпрос. Нека всеки прави това, което го кара да се чувства добре. Аз нямам интервенции, но ако реша един ден, кой ще ме съди? Не се влияя от общоприетите мнения и разбирания за тези неща. Имам много приятелки, които са прибегнали до пластичната хирургия и какво от това? Да не би да ги обичам по-малко? Не! Виждам, че се чувстват добре в собствената си кожа, и това ме кара да се чувствам добре и аз!

V.S. Ако беше с 10 години по-млада?
Б.
Щях да съм на 15. Не бих променила нито една частица от живота си. Нито един човек, който е бил в живота ми. Всеки повече ми е дал, отколкото ми е взел. Не бих променила нито един избор, който съм направила, нито една посока, която съм поела, защото всичките тези малки болчици, грешки, препятствия ми показват всеки ден колко много имам в живота си.

V.S. А по-зряла?
Б.
Определено съм по-зряла и умерена, отколкото отпреди няколко години. Щеше да е нелепо, ако не съм. Но имам още кой знае колко да уча, а и аз съм си диване - такава ми е душата. Колкото и да минават годините, детето в мен понякога е толкова силно, че ме управлява без проблем.

V.S. Какво пропуснахме в твоя 24-часов бюти режим?
Б.
Beauty Sleep-a… Понякога не забравяйте и да поспивате чат пат, че кожата ви помни, за жалост.

V.S. Каква е ролята на мъжа в това да изглеждаш и да се чувстваш добре ежедневно?
Б.
Мъжете са в основата на стимула да изглеждаме умопомръчаващо добре. Много е чиста емоцията, която вътрешно те кара да се „киприш“ и „нарцистичничиш“ пред огледалото, но да не забравяме, че преди всичко трябва да излеждаме добре заради самите нас! Така че, хайде към залата, дами!

Очарователната ни поредица, в която най-красивите жени в родния шоубизнес ни споделят своите ритуали за съвършен външен вид, нямаше да изглежда така без удивителния BioCELL Collagen, който се препоръчва за подобряване състоянието на ставите и кожата. Великолепен продукт, наличен в добрите аптеки, който горещо препоръчваме!
Очаквай следващата седмица Епизод 6! Междувременно някой е изпуснал този с Мария Илиева, Николета Лозанова, Мика Стоичкова или Никол Станкулова, може да навакса!

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя