Следва

Един огретен - за теб и за мен

Хвърли поглед на будоара ми... #2

Всяка жена има своя малък оазис у дома, своето малко пространство, в което се носи аромат на пачули и шоколадови бонбони.

All About Life преди 8 години

Уикипедия е категорична – дължим личните си будоари на Маркиз дьо Сад. Френският аристократ спомага за развитието и увеличаването на популярността на тази малка стая, която става символ на интимните и лични преживявания на жената. Е, след успеха на книгата му La Philosophie dans le boudoir („Философия в будоара“ ), той придобива друг вид слава... Въпреки това, всяка жена има своя малък оазис у дома, своето малко пространство, в което се носи аромат на пачули и шоколадови бонбони. В малкото ни будоарно ъгълче обикновено къдрим/изправяме косите си, изпипваме до най-малък детайл грима си и съхраняваме бижутата и аксесоарите, без които не си представяме ежедневието. Защо не хвърлиш едно око на будоара ми...

Александрина

Будоарът е пълнокръвния свят на една жена. Хвърляйки поглед дори само върху няколко неща от „тайната вселена” на вашата дама, можете да разберете твърде много неща за нея, ежедневието й и хамелеоновото й Аз. Интересният феномен на будоара е, че той е безкраен – постоянно обновяващ се, променящ се и твърде много разширяващ се откъм количество.
Именно затова аз споделям само няколко скромни, но важни неща за мен, без които наистина не мога.

Книгата е един мой верен приятел, който през деня ме придружава в чантата, а вечер ми прави компания, докато не затворя уморено очи. И тъй като за мен времето е едно от най-ценните неща в живота, няма как да не подбирам книгите си внимателно, точно както хората внимателно подбират обкръжението си.

Козметиката е нещо, за което никоя жена не трябва да прави компромис. Затова купувам само това, което обичам. Тъй като боядисвам косата си, държа шампоанът ми да е на същата марка и същата серия като боята. Може малко фризьори да го казват, но това има значение и оказва влияние върху косата ви.

Класическото червено червило на Chanel e нещо, което вероятно всяка жена притежава в будоара си. Винаги на мода, винаги горещо – там няма грешки. Червеният цвят за мен е афродизиак! Независимо дали днес съм облечена спортно или пък елегантно, малко екстравагантно – червеното червило е винаги, винаги „ДА!”. Има дни, в които се чувстваме не във форма, недоспали и уморени. В такива случаи червените секси-устни оправят, като с магическа пръчка, дори най-изтощената физиономия!

Относно аромата – това как ухае една жена също е много показно за това каква е. Когато харесвам един аромат, той направо ме обсебва и искам всичко да бъде докоснато от това благоухание. Затова, когато се влюбих в The One на Dolce & Gabbana, не просто се сдобих с парфюма, а с цялата серия за тяло.

Бижутата според мен трябва да са нежни и ненатрапчиви. Ако са по-бляскави, както в този случай, то облеклото трябва да е по-фино. Като цяло обичам баланса и златната среда. Не ми харесва кичът и натруфените визии.

Абсолютно задължително в чантата ми е да има витамини. Наскоро открих мултивитамините, които зареждат тялото с енергия и го снабдяват с нужните за него неща. В динамичното ми ежедневие, доста често чувствам умора, ставам сънлива и непродуктивна. Е, намерих как да се спася!

А помниш ли будоара на Миглена?
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.