Мъжете, които познават жените: Иво Инджев

Ако перифразирам една спорна парадигма за любовта на мъжа, която минавала през стомаха му, то любовта на жената (по същата опростена логика и със същата спорна логика) минава през образа на съпруга, който мие чиниите. 

Иво Инджев е колоритен, разнороден и многолик човек. Зад гърба си има интересни и достойни образование, минало, награди и отличия. Поставил е на местата им много книги, думи, хора. Потопен завинаги ще си остане в политиката и журналистиката. Бил е кореспондент на БТА в Бейрут, след което и неин главен редактор, както и на вестниците „Експрес” и „Демокрация”. Бил е вицепрезидент на Асоциацията на европейските журналисти, коментатор в радио Свободна Европа, автор и водещ на обществено-политическото предаване „В десетката”. За 61-годишния си житейски път Иво Инджев е минавал през какво ли не, сблъсквал се е с кого ли не, бил е какво ли не… Ние днес обаче ще ви покажем едно друго лице на политически обвързания до края на живота си журналист. Едно лице, което също до края на живота си ще остане обвързано със своите деца. Ще ви покажем таткото, родителя Иво.От двата си брака Инджев има 5 деца, 4 от които… момичета. Първите 3 деца са от брака му с германката Регина - Ани, Ива и Волен. След това „идва ред” и на Елена и Ива от втората му съпруга, оперното мецосопрано Росица Павлова, вече и с –Инджева. И ние ще опитаме да разберем как един мъж на 20, на 30, на 60 години живее и разбира жените на 12, на 15, на 20 и 40 няколко годни.

На снимката горе - Иво с дъщерите си Елена и Нина*

V.S. Какво е различното в това да бъдеш баща на 20 и няколко и да станеш отново татко на 50 години? Кои са плюсовете и минусите?
И.
Различно е поради натрупания опит, но е еднакво в едно отношение: няма минуси, има само плюсове.

V.S. Откриваш ли лично за себе си разлики, и кои са те, в начина, по който си възпитавал децата си от първия брак и променили ли са се сегашните ти възгледи оттогава?
И.
Променил съм се в много отношения през годините, но не и по отношение на възпитанието на децата (си). Толкова съм щастлив от резултата с първата реколта (което не е само моя заслуга, а и на майката на децата ми), че нямам причина да измислям нови методи и при втората.

Със съпругата му Росица

V.S. Имал ли си моменти на „слабост” във възпитанието на децата ти, за които въпреки че си осъзнавал, „че така не е редно”, си позволявал да се случват и си им ги „разрешавал”? (например – обичат кола, но е вредна, обожават шоколад, но не е полезен, харесват татуси, но още са малки… и други подобни).
И.
Те са ми толкова голяма слабост, че би било странно да не съм проявявал моменти на слабост. Най-силните моменти във възпитанието винаги са свързани с личния пример, но понеже намирам резултата за възхитителен, направо ми е неудобно да продължа по темата...

V.S. Какво иска едно момиче през миналия век и какво – в днешни дни? Коя е разликата в нейните желания и интереси?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.