Следва

Бюти дневникът на жената с главно Ж. 24 часа с... Ася Капчикова

Как да обличаме правилно ноктите си

Да, грижата за красотата на маникюра ми се е превърнала в ритуал...

Nails преди 8 години

Да, грижата за красотата на маникюра ми се е превърнала в ритуал. Чувствам се по-добре, когато те са “облечени” в любимите нюанси и само тогава смятам аутфита си за завършен. Винаги съм възприемала картината с детайлите. И дори една съвършено облечена жена, с неустоима прическа и лек грим, може да ми се види незавършена, ако е забравила да се погрижи за ръцете си. Тези толкова женски прелъстителни участъци от нашето тяло и нашия чар. Защото, нека си кажем истината, мъжете обичат женски ръце. Обичат красиви и поддържани женски ръце!



А моят ритуал е систематизиран и сведен до минимум време, което да отнема. Започвам с почистването на стария лак от ноктите, разбира се. Напоявам отделни тампони с лакочистител без ацетон и задържам около трийсет секунди на всеки нокът. После, с леки движения, отстранявам стария лак. След това започвам оформянето на маникюра. Колкото и да ме мързи, никога не прибягвам до рязане на ноктите. Моите са тънки и чувствителни и без да ги увреждам допълнително. А натискът, който нокторезачката нанася върху нокътната плочка, е достатъчен, за да ги направи чупливи и делящи се на пластове. Затова хващам добрата стара пила, която винаги държа да е фина, и с това преминава най-досадната част от поддръжката на маникюра ми.



Следва моментът, в който избутвам, подчертавам думата два пъти, избутвам кожичките. Никога не ги режа. Единственото изключение да се случва нещо такова, е когато имам някоя суха и стърчаща кожичка. След това нанасям в кожната гънка около нокътя крем/гел за размекване на кутикулите, онези досадни, подобни на люспа кожички, които са залепнали за ноктите така неприятно, и след минута ги премахвам. Така мога вече да си погледна ръцете със задоволство, защото изглеждат красиви. Няма излишни кожички, няма неравности, измивам си ръцете, минавам с тампон с обезмаслител и идва най-приятната част - лакирането.



Винаги избирам тъмни цветове, рядко се сбогувам с мелодраматичната гама. Не пропускам да си сложа основа за лак, два пласта от любимия цвят и топ лак, който да запечата усилията ми от последния половин час за по-дълго. И така знам, че поне в следващите седем дни няма да се притеснявам как изглеждат ръцете ми. Защото съм се погрижила да изглеждат прекрасно.

More Nails