Следва

Saint Laurent продължава без Еди Слиман - слухът стана факт

Editors' Choice: Чудовището "Нямам какво да облека!!!"

„Какво искат жените?!” – въпросът, който мъчи цели...

All fashion преди 8 години

„Какво искат жените?!” – въпросът, който мъчи целия свят, а дори и самите нас, жените, може би никога няма да има ясен и отчетлив отговор, но едно е напълно сигурно – жените винаги искаМЕ дрехи. Още дрехи. Много дрехи.
А най-големият женски страх всяка сутрин е „гардеробът-чудовище”, който при отваряне те затрупва с цялото си откровено, необоримо и вечно „НЯМАМ КАКВО ДА ОБЛЕКА!”.

Истината е, че дрехите никога няма да ни стигат. Винаги има нови желания, нови трендове, нови нюанси, нови щения, всички искаме да сме облечени брилянтно, модерно и много шик. Фокус-мокусът е да не превръщаме това в драмата на нашия ден, защото старите ни дрехи, т.е. тези, които си имаме и ни служат вярно от известно време насам, могат спокойно да заживеят нов живот с различни модни трикове и мъничко свежа промяна.

Ето как нашите редактори се справят с „гардероба-чудовище” или синдрома на пълен гардероб- пък нищо за обличане.

Или поне се опитват... Споделяме преживелиците си, триковете и гардеробната си мъдрост, като очакваме и вашите рецепти за справяне.    

Меги

Ставаш сутрин и то те гледа зловещо. Всъщност, цяла нощ го е правило. Мълчаливо и дори леко зловещо, в малките часове на нощта е прискърцвало заканително с панти, чакащо момента, в който ще отвориш очи и още преди да отпиеш първата си глътка съживяващо кафе ще се сетиш за него. Ненаситното лакомо чудовище, наречено Гардеробът!

Полуозъбено и гладно. Вечно препълнено и в същото време тотално изпразнено от съдържание. Да, и днес няма какво да облека, а в същото време рафтовете едвам издържат на напора на обилното количество дрехи, които като изоставени домашни любимци са подвили краища и плахо се подават оттук-оттам. Нима е възможно при наличие на поне 4-5 чифта дънки за сезона да нося само едни (защото другите не ми стоят добре или пък си ги купих някак компромисно)? Възможно е, възможно е, дори и никой да не разбира драмата ми: „Днес ОТНОВО  няма какво да облека!“



Грабвам раздразнена „любимата“ блуза, която съм на път да намразя от носене, нахлузвам и дънките и започвам да се чудя с кои обувки да разчупя до болка познатия вече стайлинг. И какво да правя с всички дрехи, които търпеливо си чакат реда да бъдат облечени поне още един път, преди да ги наредя грижливо в торби и да ги подаря на хора, които ще им се радват повече от мен? Обикновено правя точно това – купувам ненужно и в еуфория (нуждата остана някъде в тинейджърските години), нося веднъж-дваж, разлюбвам ударно и после подарявам. И все нямам какво да облека. От безсилие вече започвам да ставам нагла и все по-често посягам към съседното рафтче – в мъжкия гардероб. Там всичко е ново за мен и мирише на борова гора и облаци. Но какво да правя с факта, че гардеробът ми се пръска по шевовете и в същото време сутрин се чудя какво да облека?! Съветвали са ме да започна да си пренареждам рафтовете като слагам дрехите, които почти не обличам най-отгоре, за да им дойде редът. Не става – пак виждам любимите дънки, дори и затрупани под чифтовете необувани. Да изляза да си купя нови... с какви очи, като имам достатъчно, а и бюджетът ми не е безкраен и дрехи трудно се храносмилат, без значение от бранда. Другият вариант е да се вдъхновя от случайна сесия в любим сайт или издание, което да ме подсети как да комбинирам нещата, които почти не съм обличала. Често вдъхновението ми идва от улицата – вървя, виждам мацка с убийствен стайлинг, казвам си, че утре ще опитам нещо различно и много подобно, ще разчупя клишето и дори ще изхвърля любимите ми дрехи, за да не ме изкушават (понякога това е единственият вариант), и ще опитам нещо ново. Лягам си вдъхновена и обнадеждена, все пак имам пълен гардероб с приказни неща, в спалнята до леглото ми е входът към Нарния. Ставам на другата сутрин и какво да видя – то е там, върнало се е, озъбено и пак е празно. Не към Нарния, а вход към Мордор – ето това е пълният ми гардероб! Добре, че не изхвърлих дънките.

Алекс

Жените са най-детайлно ориентираните същества, понякога чак до болка. Ако съдя по себе си, със сигурност ще кажа, че нежният пол ненавижда факта да облече нещо, което е носено наскоро, или пък такова, което да не е съчетано както трябва.

Чувствам се ужасно, когато трябва да изпреваря времето и съм изчислила всичко до секунди, а точно тогава... „гардеробът-чудовище“ се изправя заплашително пред мен и ограбва поне още час от времето ми с „магията“ да бъде препълнен, а да няма какво да облека...

Познато ли ви е? Защо ли изобщо питаме – разбира се, че да!
А до всички джентълмени – ако четете това, редно е да внесем следните уточнения за вас. Това да „няма какво да облечеш“ за една жена не се разбира в буквалния смисъл, който би бил „тя да няма никакви дрехи“. Тъкмо обратното. Но това, което трябва да ви е ясно, мили момчета, че една жена НЕ ОБИЧА да носи едни и същи дрехи всеки ден. Жените обичат постоянно да се обзавеждат с нови придобивки, защото „гардеробът-чудовище“ е вечно гладен и ненаситен.

Дрехите омръзват, дори най-любимите, ако постоянно ги виждаш върху себе си – някак си вече не са толкова специални за теб, не чувстваш онова удовлетворение, когато ги носиш, и подобна дреха е съвсем-съвсем „размагьосана“ от първоначалния си блясък.



А стремежът да се чувстваме ослепителни всеки ден, си остава. И обикновено трудно съумяваме да решим ежедневната драма, носеща името: „Какво, по дяволите, да облека днес?!“

Триковете, които аз използвам, са свързани с разнообразие и пак разнообразие. Да, да и да! Дори дрехите, които нося много често, могат да бъдат променени с нещо мъничко, като например това да сложа неутрален колан върху по-елегантната рокля. Или я съчетавам с дънково яке и по-ежедневен чорапогащник – тогава онази официална рокля се превръща в свеж ежедневен аутфит, който можеш да разнообразяваш всеки ден.

Ако не си като мен и не си падаш по роклите и полите, то тогава грабни дънките си с висока талия, които могат да се съчетаят с абсолютно всичко – от ботуши до маратонки, както и с летни бюстиета и тениски, блузи и пуловери, които да подпъхнеш в дънките. Няма да повярваш колко различно ще изглежда топът в такива дънки!
Лесно, бързо решение и най-важното – красиво и оригинално.

Габи

Обикновено планирам какво ще облека още от предната вечер, но в случаите, когато всичко, което имам в гардероба ме отегчава, избирам едно ярко червило (такова, каквото иначе рядко бих сложила през деня) и/или обувки на ток. Така дори и бялата риза и бойфренд дънките не изглеждат толкова бейсик и най-важното - не ми идва да си изхвърля дрехите през терасата, а след това да изхарча парите за наема в asos.

More All fashion