Следва

Филип Аврамов ще бъде Димитър Общи в екранизацията на „Възвишение“

Приказната BEBE се завръща в България за един невероятен акустичен концерт

Испанската поп изпълнителка BEBE пристига в София на 9 юни, за да представи новия си четвърти студиен албум Cambio de piel...

Music преди 8 години

Испанската поп изпълнителка BEBE пристига в София на 9 юни, за да представи новия си четвърти студиен албум Cambio de piel. Любимката на българската публика ще излезе на сцената на *MIXTAPE 5* с вълшебно акустично изпълнение, което ще ни отнесе на някой далечен морски плаж.

Дългоочакваният Cambio de piel се появи на 9 Октомври 2015 г. и веднага стана номер едно в Испания, а скоро след това започна да завладява и целия свят. Cambio de piel е от онзи особен вид албуми, които колкото повече слушаш, толкова повече те обсебват, а в него BEBE се разкрива в целия си блясък Изпълнителката отново се доверява на продуцента Carlos Jean – човекът, който подкрепи дебютния ѝ мултиплатинен албум – Pafuera telaraña (2004), както и втория Y. (2009).

BEBE е родена във Валенсия, но израства в Естремадура. Прочува се с хита “Malo” от дебютния ѝ албум Pafuera telarañas, с който цяла Испания беше облъчвана отвсякъде в продължение на няколко месеца и въобще не се оплакваше от този факт.Музикалната бунтарка е композитор и текстописец на повечето от парчетата си, което обяснява нестандартния й характерен музикален почерк, разпознаваем за хиляди меломани по целия свят.
През 2004 BEBE печели първата си награда Ondas за дебют, следват 5 номинации за Латиноамериканските "Грами" награди през 2005, 4 отличия на церемонията Premios de la Música – “Най-добър поп албум”, “Нов автор”, “Нов изпълнител”, “Най-добър видео клип” – “Malo”.

Стилът ѝ не се вписва в никакви рамки и категории, което прави наградата й „Грами“ още по-изненадваща и ценна. Една необяснима смес от денс-поп, забъркана със съвременен алтернативен латино пънк, който ти влиза под кожата от първо слушане и остава там за дълго.

Албумът, с който BEBE се завръща на музикалната сцена,Y., също се изкачва на върха на класациите, става платинен, номиниран е за Латиноамериканските "Грами" награди и за най-добър световен албум на 2009 г.
И последвалият Un pokito de rocanrol е номиниран за най-добър албум на 2012 на Латиноамериканските "Грами" награди, а сингълът "Mi Guapo"– е номинирана в категорията “Best Alternative Song”.
Приказната BEBE се завръща в България, за да отнесе отново българсата публика в нейната паралелна реалност на музика и любов.

Билетите са вече в продажба на цена от 40 лв.

Може да следите събитието на фейсбук страницата тук>>

More Music