Следва

Топ лайфстайл журналисти, блогъри и телевизионни водещи бяха гости на ВИП откриването на първия у нас Forever 21

Saint Laurent продължава без Еди Слиман - слухът стана факт

Тези, които трудно издържаха Еди Слиман, които са май толкова поне, колкото са и откровените му фенове, днес могат да се възрадват...

All fashion преди 8 години

Тези, които трудно издържаха Еди Слиман, които са май толкова поне, колкото са и откровените му фенове, днес могат да се възрадват: ръководството на Saint Laurent официално обяви напускането на творческия директор. Договорът на Слиман изтече в четвъртък.

В резултат на горното, отново можем да заключим, че слуховете се оказват много често верни: Еди Слиман все пак напуска поста на шеф-дизайнер в Saint Laurent след четири години работа за бранда. И неговата огромна есенно-зимна колекция, разбита на две части, една от които стана първата haute couture работа на Слиман, действително се оказа "лебедовата песен" на дизайнера.

За последните 10 години Слиман се разделя с Saint Laurent цели два пъти. Той започва кариерата си в YSL, пристигайки там още като асистент в отдела по маркетинг през 97-ма но скоро е преназначен за дизайнер и се заема с мъжката линия Rive Gauche Homme. После се мести в Dior Homme, където печели славата си заради мъжките костюми, за които мечтаят всички момичета, а после решава да излезе от модата и се заема сериозно с фотография. През 2012 година отново се връща в Saint Laurent, този път начело на дизайн-екипа. Стилът, който Слиман установи във френската модна къща будеше у мнозина възмущение: обвиняваха го в това, че той мултиплицира, непрестанно, една и съща колекция, в който маниер прилича на Zara, и дори в това, че самият Ив Сен-Лоран би се преобърнал в гроба, ако можеше да види творенията на следовника си. Но търговският успех на марката при Слиман беше, независимо от всичко това, невероятен.

С какво ще са заеме Еди Слиман занапред, не е ясно. Имаше слухове, че е възможният приемник на Раф Симънс в Dior, но засега тази идея не изглежда осъществена.
Затова пък новият човек в Saint Laurent неофициално бе посочен наскоро: мястото ще заеме Антъни Вакарело, когото толкова отдавна харесваме. Kering не са излезли с конкретното име, но в средите се знае, че ще е именно той.

More All fashion