Следва

Хвърли поглед на будоара ми... #5

Love to quote: 11 зареждащи цитата за по-богата седмица от Фредерик Бегбеде

Един французин, няколко съвета, мъдри думи и любов... Това е днешнто ни въдхновение, в което ще се оглеждаме цяла седмица...

Celebrities преди 8 години

Един французин, няколко съвета, мъдри думи и любов... Това е днешното ни вдъхновение, в което ще се оглеждаме цяла седмица.

Той е Фредерик Бегбеде, бунтарят, когото толкова много харесваме, четем и, разбира се, обичаме да цитираме. Тази седмица в 10 красиви, откровени, силни и истински цитата от негови книги. 

Четем и се усмихваме, защото е пролет, защото е слънчево и защото е време за любов: 

"Ако край басейна срещнете жена, която не желае да мокри косата си, за да не си развали прическата, бягайте, колкото ви държат краката. Ако скочи с крясък, скачайте и вие.“

"Влюбен си тогава, когато погрешка сложиш паста за зъби не върху твоята, а върху друга четка."

"Научих преди всичко, че за да бъдеш щастлив, трябва да си бил много нещастен. Без чиракуване, без болка щастието не е трайно. Любовта, която трае три години, е любов, която не е изкачвала планини и не е потъвала на дъното, а е паднала наготово от небето. Любовта е трайна само когато всеки от двамата знае нейната цена и по-добре да си е платил предварително, инак има опасност да трябва да урежда сметката след това. Ние не сме подготвени за щастието, защото не сме привикнали с нещастието. Ние сме възпитани в преклонение пред удобството. Трябва да знаеш кой си и кого обичаш. Трябва сам да си довършен, за да можеш да преживееш една недовършена история."

"Моята любов е с малка буква, но с широко разперени криле."

"Свалям си часовника. За да бъде вечна любовта, достатъчно е да живееш извън времето. Модерният свят е този, който убива любовта."

"Защо никой не идва на разводите? На моята сватба бях заобиколен от всичките си приятели. (...) човек винаги трябва да се жени сам, а да се развежда с подкрепата на всички свои приятели."

"Пълна луна над пустото небе, искам да благодаря на моята тревога."

"В живота има само една голяма любов, всички преди нея са подготвителен етап, а всички след нея – опит за връщане на изгубеното; голямата любов е сега или никога."

"Да заминеш - ето една дума, която твърде рядко бива осъществена на дело. Думите не бива да се мечтаят, а да се живеят."

"В наше време хората, които се занимават с редене на думи, не са смятани за толкова важни, колкото онези, чиито снимки може да се видят по светските страници на списанията."




 

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.