Следва

La vita è bella! Италия. Автентична кухня. В София!

Хвърли поглед на будоара ми... #5

Всяка жена има своя малък оазис у дома, своето малко пространство, в което се носи аромат на пачули и шоколадови бонбони.

All About Life преди 8 години

Уикипедия е категорична – дължим личните си будоари на Маркиз дьо Сад. Френският аристократ спомага за развитието и увеличаването на популярността на тази малка стая, която става символ на интимните и лични преживявания на жената. Е, след успеха на книгата му La Philosophie dans le boudoir („Философия в будоара“ ), той придобива друг вид слава... Въпреки това, всяка жена има своя малък оазис у дома, своето малко пространство, в което се носи аромат на пачули и шоколадови бонбони. В малкото ни будоарно ъгълче обикновено къдрим/изправяме косите си, изпипваме до най-малък детайл грима си и съхраняваме бижутата и аксесоарите, без които не си представяме ежедневието. Защо не хвърлиш едно око на будоара ми...

Ваяна

Личното ми пространство винаги е разхвърляно и преливащо от предмети и всякакви малки джунджурийки, пълно отражение на душевния ми свят, в който редът почти винаги отсъства. Аз намирам най-голяма хармония в хаоса, но не очаквам другите да го разберат.
Като по-малка залагах на силния грим на очите, но с времето открих, че доста повече ми допада изчистено лице в комбинация с някой смел цвят червило, затова в чантата ми се търкалят поне три такива, за всеки случай. И понеже съм страшно отнесена, предпочитам да нося със себе си по-affordable червила, защото често се случа да изгубя някое, а ако е на M.А.С определено няма да мога да преживея раздялата. Ето защо имам доста свежи нюанси от последната колекция на Golden Rose, а и освен че винаги влизат в бюджета, са матови и издръжливи - идеални за човек, който постоянно е в движение и е пристрастен към кафето и хубавото вино.
Освен козметика, държа близо до себе си тетрадката си по „всичкология“, в която записвам лекции, daily задачи, а понякога нахвърлям и стихове. В будоара ми се търкалят и бижута, които рядко нося, но грижливо пазя. Освен това винаги може да намерите последните броеве на L’europeo, чифт очила, четки - било то за грим или за коса, страшно много фиби, които винаги са дефицитни, когато ми трябват, и слушалки, защото обичам да разпускам с хубава музика.

А помниш ли будоарите на Меги Ангелова, Александрина, Габриела и Меги Данова? Хвърли им по едно око!

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.  

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.