Следва

Before&After: Игра с пропорции

ТЕНДЕНЦИИ Пролет/Лято 2016: Ах, тези Пижами

Пижамата е със сигурност най-разпознаваемият тренд за пролет 2016. Като под пижама имаме предвид двете й основни подразделения - това на слип роклята, за която...

All fashion преди 7 години

Продължаваме с тенденциите за Пролет/Лято 2016 г. След Викториадата дойде ред и на Пижамения силует. Да се готви новата бяла риза...

Пижамата е със сигурност най-разпознаваемият тренд за пролет 2016. Като под пижама имаме предвид двете й основни подразделения - това на слип роклята, за която толкова много се изговори и продължава да се говори (ние писахме подробно тук и тук), както и класическия, чисто по мъжки, сет от две части. Тази тенденция също не е съвсем нова - отстоява позиции вече повече от два сезона, но за пролетта наблюдаваме леки изменения. Ако за Есен/Зима 2015 тя е в най-семплия си и елегантен вариант, то за Пролет 2016 виждаме натрупване - обеми, дантели, всичко е по-богато, по-щедро декорирано и все повече доближаващо се до деликатно набъбващия Рококо тренд.

Дизайнерските предложения са повече от щедри - класика при Victoria Beckham, The Row, Calvin Klein и Burberry; мъжки пижами при Loewe, Thakoon, J.W Anderson и Sonya Rykiel; романтика при Francesco Scognamiglio, Chloe, Celine и Givenchy. Цветовата палитра е предимно неутрална, а материите естествени - предимно коприна и памук.

А най-добрите пижама визии за предстоящата пролет разглеждаме надолу...

На снимката горе: Chloe


Sonya Rykiel


The Row


Victoria Beckham


Narciso Rodriguez


Burberry Prorsum


Celine


Francesco Scognamiglio


Loewe


Balenciaga


Alexander Wang


Givenchy


Calvin Klein Collection


Prabal Gurung


Public School


Thakoon


Thakoon

Givenchy

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.