Следва

От любов към големия екран: Kакво ново в киното в заглавия и трейлъри

"Кольо Карамфилов: Обично" - една различна изложба

Над 100 лични рисунки на Кольо Карамфилов, нахвърлени на салфетка, амбалажна хартия или набързо откъснат лист, ще бъдат събрани и изложени...

Events преди 8 години

Над 100 лични рисунки на Кольо Карамфилов, нахвърлени на салфетка, амбалажна хартия или набързо откъснат лист, ще бъдат събрани и изложени следващата седмица в новата зала на Червената точка.

Рисунките са импулсивни подаръци към лични приятели на художника, рисувани по време на срещи, работни разговори и приятелски вечери. Петнайсет от близките му приятели са решили да съберат спомените си на едно място и да покажат мимолетните идеи на вечния Кольо. Изложбата ще бъде една от най-интимните за художника, но и една от най-ведрите, тъй като рисунките разкриват бохемския дух на Кольо Карамфилов и несъмнено ще привлекат артистичния елит на София.



„Кольо Карамфилов: Обично“ ще е една различна изложба и тя ще се състои благодарение на Стефан Божков, Елин Рахнев и Николай Неделчев, инициатори на събитието. Приживе Кольо е заобиколен от много приятели и обичан от много хора, а най-важното – бил е щедър приятел. Тази щедрост, раздавана в рисунки, графични идеи и набързо нахвърлени скици, решават да извадят от чекмеджетата двамата му колеги - графикът Стефан Божков и поетът и драматург Елин Рахнев. Идеята е на рекламиста и меценат Николай Неделчев а за осъществяването й помага и Радост Коцева от пловдивската галерията „Upark”.



Останалите приятели на Кольо, готови да споделят подаръците си с публиката на София, са: Валери Чакалов, Гроздан Илков, Доротея Михова, Елена Йончева, Емил Масларски, Красимир Добрев, Пламен Тодоров, Росица Иванова, Росица Обрешкова, Румен Леонидов, Слави Ангелов, Станимир Видев, Тита Димова и още.
На изложбата ще бъде представен и каталог с творби от Кольо Карамфилов, показани през 2014 година в Софийска градска галерия. Негови рядко излагани скулптури от бронз ще допълнят усещането за величината на таланта му.
Изложбата е ексклузивна и ще остане в галерия Червената точка само десет дни – от 13-ти до 23-ти април включително.

Откриването й ще бъде на 13 април от 19 часа. 


Стефан Божков, Ковьо Карамфилов и Валери Чакалов

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 3 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 4 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?