Следва

Дон Кихот и Дулсинея - стар романс с нов латино вариант!

Flash и обратната страна на обектива! Виж през очите на Лени Кравиц

Ежедневно известните личности са обект на папараци, които дебнат от всеки ъгъл, с идеята да запечатат всяка тяхна крачка...

Viva 4 U преди 8 години

Ежедневно известните личности са обект на папараци, които дебнат от всеки ъгъл, с идеята да запечатат всяка тяхна крачка. Тази обсесия нахлува агресивно в границите на личното пространство и трудно може да бъде погледната от другата страна - тази на потърпевшите. Какво е усещането хиляди светкавици да са насочени към теб?! До днес отговорът на този въпрос бе в сферата на уклончивото предполагане, докато една звезда не обърна тази представа, за ни я покаже. Буквално.



Обичан, обожаван, следван от тълпи от фенове, Лени Кравиц може да се асоциира с всяка сфера на музикалния шоубизнес, но не и с фотографията. Обикновено този, който държи фотоапарата в ръка, се намира срещу него, до него. Докато не излезе на бя свят изложбата Flash, която всъщност отразява обратната гледна точка. Взимайки сам фотоапарат в ръце, Лени снима онези, които снимат него. Забавно, нали? Докато мъж в костюм, захапал една полароидна снимка, бърза да направи втора, звездата просто натиска копчето на своята "Лайка" и увековечава този момент. Обръщането на перспективата, в стил Алиса в огледалния свят, става повод тази изложба да се превърне в реалност и да можем да я видим в рамките на месец, на територията на VIVACOM Art Hall, чак до 7 май.

Самият Лени Кравиц споделя, че често като дете е играел с фотоапарата на баща си, самият той фотограф и кореспондент във Виетнам по това време. Интересът към фотографията бива изместен от музиката, която го прави световноизвестен. Докато преди няколко години негов приятел, фотограф, не му дава собствения си фотоапарат, за да снима. И така се появява идеята за това реципрочно насочване на обектива към тези, които обикновено го насочват към него.

И за финал - на изложбата можем да видим, освен фотографиите, които Лени Кравиц прави, докато се разхожда по улиците следен от папараци, също и снимките, които неговият дългогодишен приятел - фотографът Матю Битон, му прави, представяйки ежедневието на рок звезда на сцената, на път и когато си почива.

Изложбата е във VIVACOM Art Hall до 7-ми май и определено не трябва да се пропуска.

Най–висока средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежа от януари до септември 2017 г. и Speedtest награда за мобилна мрежа за първите шест месеца на 2017 г. Резултатите се основават на анализ, проведен от Ооkla чрез Speedtest. За повече информация: www.vivacom.bg.

More Viva 4 U