Следва

Бюти дневникът на жената с главно Ж. 24 часа с Ралица Паскалева

FASHION STARTER: Гуинет Полтроу - американските правила за красота

Искало ли ти се е да можеш да бръкнеш в шкафчето с козметика на жена като Гуинет Полтроу? Защо ли изобщо питаме?! Разбира се, че ти се е искало!

Celebrity beauty преди 7 години

Искало ли ти се е да можеш да бръкнеш в шкафчето с козметика на жена като Гуинет Полтроу? Защо ли изобщо питаме?! Разбира се, че ти се е искало!

Даваме ти тъкмо тази възможност – с прочит на един дъх в забързания делник, да видиш именно какви продукти използва божествената Гуинет, която няма никакви тайни и е така сладко откровена.

Усмихната, успяла, красива жена и майка, тя има звездна кариера зад гърба си, която върви ръка за ръка с неподражаем стил. Неслучайно мястото й е в нашия Fashion Starter, с който денят няма как да започне по-зареждащо и обогатяващо. А сега ти предстои именно това – да обогатиш обзора си за продуктите, с които глезиш тялото си и нищо чудно след тази статия да тръгнеш на лов по магазините!
Защото всяка дреха стои страхотно върху жена, която е поддържана и излъчва класа. Полтроу само го доказва, но има и още – вдъхновява ни, че „звездната външност“ е лесно постижима, стига да обичаш себе си и да се грижиш за собственото ти тяло. А пък и тя самата споделя съвсем открито, че също има своите „слаби места“ – в красотата. Като всички нас! Нищо човешко не й е чуждо.

Ето какво има да ни каже:

„Моята бюти рутина започва с упражненията сутрин. Танцувам по един час всеки ден, цял живот се доверявам на фитнес инструкторката Трейси Андерсън. Винаги ставам в 6:30, приготвям децата си за училище и след като ги закарам, се запътвам право към фитнеса за кардио тренировката. Според мен трябва да се поизпотиш добре всяка сутрин. Това е чудесно за кожата ти и грижата за нея.

Тренировка, хубав душ само с вода и съм чисто нова! След като се изкъпя, намазвам лицето си с хидратиращия Goop Revitalizing Day Moisturizer. След това задължително слагам слънцезащитен продукт, защото слънцето вече съвсем не е щадящо. Харесвам Coola и Drunk Elephant.

По-интензивната грижа за кожата ми започва следобед, когато денят почти е приключил. Ако съм била с грим, веднага щом се прибера, го свалям с Goop Luminous Melting Cleansing, което е един вълшебен балсам, с който можеш с нежно масажиране не само да премахнеш грима си, но и да подхраниш кожата си. И след това тя ще бъде мека и сияеща. Комбинирам този продукт с ексфолианта Goop Exfoliating Instant Facial и правя това абсолютно всяка вечер. Все пак вече съм на възраст и използвам по-силни продукти за кожата си – специално от последния дори се усеща леко изтръпване. Оставям го за две-три минути върху лицето. След подобна скраб маска слагам нощен крем (May Lindstrom Blue Cocoon), който успокоява кожата ми след пилинга. За финал нанасям околоочен крем - Perfecting Eye Cream на Goop.

Не съм много добра в гримирането. Явно това е резултатът от работата ми, която ми осигурява професионален грим повече от 20 години. Справям се с основата – фон дьо тен на лицето и недабележимо по шията, плюс малко спирала. За щастие имам перфектния фон дьо тен за кожата си, просто защото допринесох за създаването му. Силно препоръчвам Juice Beauty Illuminating Primer и Serum Foundation.
Ако не сте чували за Tata Harper’s Lip and Cheek Tint, сега е заветният момент! Това е нежен грим за твоите устни и бузки, обожавам го!
Спиралата, която никога не ми изневерява, е Juice Beauty Mascara. И това набързо е моят грим: устните, бузките, очите – готова съм!

Косата ми се описва с три думи – груба, увредена, суха и... руса! А, извинете – с четири. Моята коса е моят кошмар... Затова внимавам с козметиката за нея. Харесвам шампоана Shu Uemura Ultimate Remedy Shampoo, както и балсама на от същата серия.
Как я стилизирам след измиване? „Стилизирам“ е твърде погрешно понятие за това, което правя с косата си. Просто я изсушавам, а после нанасям подхранващо олио. И това е то! Олиото, на което залагам напоследък, е испанското Orofluido. Тъй като косата ми е вълниста и начупена, понякога отделям време да я изправя, за да придобие що-годе приличен вид.

И понеже започнах с козметиката, като цяло всичко за мен е до ексфолиране. Ексфолианти, ексфолианти, ексфолианти... Имам тонове от тях, и то всякакви видове! И разбира се, използвам всичките до един!
С Organic Pharmacy’s Cleopatra’s Body Scrub и Shiva Rose’s Sea Siren Body Scrub ще се преродите!
Обикновено, когато ексфолирам кожата си със скраб, го правя след тренировка. Вечерта винаги си взимам дълга и гореща вана, за да релаксирам. Във ваната слагам етерични масла. Наскоро открих невероятна серия масла, наречена Ila. Страхотни са! И всяко едно масло носи името на някой елемент.
Виждате, че си падам много по маслата и олиото за тяло. Но... Какво да се прави – всеки със своите мании! А и се отразява чудесно на моята кожа.“

Този откровен разказа на Гуинет ни подсети за Бюти дневниците на някои от най-красивите българки. Помниш ли ги? Подсещаме те с този на Дария Симеонова.

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи