Следва

Не така, Gucci! Забраниха рекламата им, въпросът е дали има защо?

Парижанките, които диктуват стила

Парижанките са една специална порода жени, които сякаш се раждат с изграден усет за стил. Сместа е всъщност, простичка...

All fashion преди 7 години

Парижанките са една специална порода жени, които сякаш се раждат с изграден усет за стил. Сместа е всъщност, простичка – по-малкото е винаги повече, по-лесно се облича (и съблича) и още една съставка je ne sais quoi – не, не знаем наистина. Но се усеща – именно тази тайна подправка овкусява и различава френския стил от всички останали. Тя е щуравост, безгрижие, промъква се, оплита ни със звънък смях и ни захлупва с фатална изтънченост.

Със сигурност се предава по наследство. Няколкото примера майка-дъщеря ни убедиха как именно се е съхранила синята кръв на френския стил. Елегантността е задължителна, но трябва да бъде комфортна и непринудена. Една парижанка трябва да умее да се бунтува и да знае как да носи косата рошава. И никога, абсолютно никога няма да сложи телесен цвят чорапогащник.


Бриджит Бардо 
 


Лулу дьо ла Фалез и Бети Катру


Клеманс Поези


Шарлот Гейнсбург


Карла Бруни


Карин Ройтфелд и Джулия Рестуан-Ройтфелд


Летисия Каста и Мари-Анж Каста


Джейн Бъркин и Лу Дуайон


Инес дьо ла Фресанж


Леа Сейду


Франзоаз Харди


Елиза Седнауи


Констанс Яблонски


Джийн Сийбърг


Ванеса Паради


Марион Котияр


Жан Дама – блогърка

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 17 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.