Следва

На фокус! 50 от най-емблематичните БГ фотографии

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Тази седмица като за начало на края й, смело пристъпваме в страховитата джунгла, за да си припомним приключенските разкази на Ръдиърд Киплинг за малкия Маугли...

Movies & TV преди 8 години

Тази седмица като за начало на края й, смело пристъпваме в страховитата джунгла, за да си припомним приключенските разкази на Ръдиърд Киплинг за малкия Маугли. Точно така, познатото от детството ни момче, отгледано от глутница вълци, на чиито премеждия ще станем свидетели премиерно от утре по кината. Един нов прочит на тази класика, определено ни привлича вниманието, още повече след като сме гледали и впечатляващия трейлър, на вашето внимание малко по-долу.

За всеки случай припомняме и датата 11 май, когато ще можем да видим единствената прожекция на "Никой не иска нощта“ с Жулиет Бинош. До тогава, разбира се има време, което можем да уплътним с още много и стойностно кино на голям екран, като започваме селекцията още сега.

Гледаме, избираме, и...Aaction!

"Книга за джунглата" ("The Jungle Book")

Актьорите: анимация

Режисьорът:  Джон Фавро

Сюжетът: Базиран на безсмъртните истории на Ръдиърд Киплинг и вдъхновен от анимационната Дисни класика, новият прочит на вълнуващата КНИГА ЗА ДЖУНГЛАТА ще съчетае жива актьорска игра с фотореалистични компютърно-генерирани образи и ефекти (CGI).

Историята на КНИГА ЗА ДЖУНГЛАТА проследява израстването на малко момченце, отгледано в джунглата от глутница вълци. Скоро Маугли разбира, че вече не е добре дошъл в единствения дом, когото познава, когато страховитият тигър Шир Хан, имащ горчив опит с Човека, се заканва да унищожи всичко, което сметне за заплахa. Детето предприема завладяващо пътешествие на самоопознаване под вещия взор на превърналата се в негов водач пантера Багира и свободолюбивия мечок Балу. Маугли среща и много създания, които не му мислят точно доброто, включително Ка, питон с хипнотизиращ поглед и глас, и убедителния Крал Луи, който се опитва да измъкне от Маугли тайната на огъня.

Озвучаването на героите е поверено на имена като Скарлет Йохансон (която е и първата жена, която ще озвучава питона Каа), Бен Кингсли (пантерата Багира), Бил Мъри (обичливият мечок Балу), Идрис Елба (тигърът Шир Хан), Лупита Нионго (осиновителката на Маугли - вълчицата Ракша,), Кристофър Уокън (страховитият крал на маймуните Крал Луи).

Премиерата: 15 април (България)

"Престъпник" ("Criminal")

Актьорите: Кевин Костнър, Натали Бърн, Амаури Ноласко, Скот Адкинс, Антье Трауе, Томи Лий Джоунс, Майкъл Пит, Гари Олдман, Гал Гадот, Райън Рейнолдс, Алис Ийв, Джорди Молла

Режисьорът: Ариел Вромън

Сюжетът: Една история за верния човек в грешното тяло. В последен отчаян опит за спирането на един ужасяващ план, спомените, тайните и уменията на един агент от ЦРУ биват имплантирани в мозъка на непредвидим и опасен осъден на смърт затворник с надеждата, че той ще може да завърши мисията на агента.

Премиерата: 15 април (България)

"Голямата работа" ("The Boss")

Актьорите: Ани Мумоло, Тимъти Симънс, Марго Мартиндейл, Кристен Щал, Кати Бейтс, Питър Динклидж, Мелиса Маккарти, Вивиан Фалкон

Режисьорът: Бен Фалкон

Сюжетът: Номинираната за „Оскар“ звезда Мелиса Маккарти („Шаферки“, „Нежна полиция“, „Тами“) оглавява актьорския състав на „Голямата работа" като индустриален титан, попаднала в затвора, след като е заловена в търгуване с вътрешна информация. Когато се появява, готова да се появи преобразена като най-новата любимка на Америка, не всички измамени от нея са готови бързо да забравят и простят.

Премиерата: 15 април (България)

"Вил-Мария" ("Ville-Marie")

Актьорите: Паскал Бусиер, Моника Белучи, Альоша Шнайдер, Луис Шампейн, Фридерик Жил, Стефани Лаббе, Сандрин Бисън

Режисьорът: Ги Едоан

Сюжетът: Режисьорът Ги Едоан ни поднася историята на френско-италианската актриса Софи Бернард (Моника Белучи), която пристига в Монреал, за да снима новия си филм. Тя се надява да спечели отново отчуждения си син Томас (Альоша Шнайдер), който живее там. Томас е дълбоко наранен от тайната, която майка му крие, а именно кой е неговият баща. Филмът, в който се снима Софи ще даде отговор на всичките му въпроси.

Междувременно в градската болница "Вил-Мария" парамедикът Пиер (Патрик Ивон) се опитва да се справи с проблемите от миналото си. Той има пълната подкрепа на колежката си - милата медицинска сестра Мари (Паскал Бусиер), но въпреки това не е сигурно дали ще се справи.

Животът на четирима души в болницата "Вил-Мария" ще се промени завинаги само за една нощ.

Премиерата: 15 април (България)

More Movies & TV