Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 18.4 – 24.4

Заведи ме там, където... приказките оживяват

Най-невероятните места, които някога ще видиш...

All About Life преди 8 години

Богатството да пътуваш... Очите да се дивят, душата да се изпълва с емоции и всяка частичка от теб да чувства вълнението от приключението – така е облечено съвършенството!

Сега ще те разходим из най-нереалните места по света... които обаче са съвсем реални! Те са толкова красиви, че човек, който гледа снимка от подобна дестинация, се пита: „Истина ли е?!“

Да, те съществуват. И да, чакат точно теб. Ако си готов да понесеш толкова вълшебство...

Салар де Уюни – Боливия



Това е най-голямото солено езеро (10 582 km2). Името му означава „оградена солена плоскост“, а е известно като най-голямата солна пустиня в света, защото добивът на сол от Салар де Уюни е в световен мащаб – около десет милиарда тона.
Магията става, когато настъпи дъждовният период и тоновете блестяща сол се наводнят. Тогава Салар де Уюни се превръща в гигантско огледало, отразяващо небето, което изведнъж се появява в краката ти.
Тъй като водата е с дълбочина само няколко сантиметра, това позволява да ходиш спокойно по повърхността.
На земята ли съм или на небето?! Природата там наистина е надминала себе си...
Обикновено, когато хората видят снимки от Салар де Уюни, смятат, че са обработени и фалшиви. Уви, всичко това е истина!







Остров Ваадху – Малдиви



През деня плажът е съвсем обикновен. Но вечер... звездите слизат да поплуват във вълните на морето!
Когато го видиш с очите си, сигурно това ще е първата ти мисъл, но всъщност блестящата вода на плажа се дължи на морската бактерия фитопланктон.





Планината Тианзи – Китай



Поредното чудо на природата – там има над 3000 върхове, които са се образували от атмосферните влияния над местните скали от пясък и варовик.
Името на планината означава „син на небето“.

„Червен плаж“ в Панджин, Китай



Това е най-голямото тръстиково блато в света. Морските водорасли Suede са виновниците за тази нереална гледка. Те растат през април и май, като през лятото са зелени, а през есента – пурпурно червени.
Приказното място е и дом на много видове птици, което го прави още по-красиво, живо и невероятно!



Остров Вилхелмщайн – Германия



Този странно изглеждащ остров е построен през 18-ти в. Направен е от купчини камъни, носени от местните рибари, които са ги пренасяли с лодките си.
Между 1765 г. и 1767 г. островът става военна крепост на Уилям – граф на Шаумбург-Липе.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 9 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 10 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.