Следва

Нашата Надежда, че всичко, което се прави със стил и душа, вдъхновява

Изкуство, което не може да се постави в рамки #untaggablexhibition

Изкуството се случва...

Events преди 7 години

Изкуството се случва. Авторите търсят отговори на определени въпроси. Интерпретират заобикалящата среда. Смартфоните се въртят в ръцете ни. Снимаме. Хаштаг модерно изкуство. Хаштаг галерия. Хаштаг арт.
Една платформа на независими артисти решава да направи завой и да смени посоката. Изкуството освен да търси отговори може да се видоизмени в чиста интерпретация на свободна тема и да бъде максимално изчерпателно в свободата си.




#untaggablexhibition
се появява един път и не предполага повторения и съпоставки. #untaggable е онова, което не се поддава на описание, не може да се побере в рамки, остава встрани от всякакви опити за класификации.
Advertising Artists е експериментален проект на различни нестандартни артисти, боравещи с разнообразни техники, стилове, подходи и медии. Липсата на други пресечни точки, освен изкуството, води до нов тип комуникация, спонтанно преживяна от твореца.

Нестандартни български художници в рамките на Advertising Artists експериментират с Audi: ‘Ако живееш само веднъж, заслужава ли си този живот да бъде описван в познати определения?’
#untaggablexhibition е експериментален проект на Advertising Artists, в който луксзоната марка автомобили си партнира с online общността от визуални артисти (художници, илюстратори и дизайнери), които искат да създадат нов модел на колаборация между хората на изкуството и модерните марки.

Audi Art Lab e инициатива на Advertising Artists и българското представителство на Audi, която търси пресечната точка между свободното изкуство и създаването на изцяло нови концепции в автомобилостроенето. Тази колаборация е напълно в духа на сътрудничеството, продължило повече от 10 години, между марката и Art Basel/Design Maimi. Марките на бъдещето нямат за цел само да продават. Фокус на всяка модерна марка е ползата, която може да създаде за всеки един човек поотделно и за обществото като цяло. Цялата история на Audi е белязана от дизайнерски и технологични микро революции. Марката искрено вярва, че безграничният творчески потенциал на човека балансира света, дава му посока и не му позволява да се разпадне в ентропия и безсмислие.
www.advertisingartists.eu е общност от визулани артисти, които търсят нов език с марките, тези модерни артефакти на цивилизацията ни. Те вярват, че чрез спонтанната интерпретация, чрез провокацията и нестандартните идеи, чрез любопитство преживяването с дадена марка или продукт могат да намерят изцяло нов смисъл и качество в по-широкия контекст на общността.

За повече информация:
https://www.facebook.com/events/1688952178013708/



#untaggablexhibition вече няколко месеца е събрала над 20 творци в рамките на платформата, които усилено работят над темата #untaggable . Резултатите от вдъхновението им стават реалност през Април в изложбата #untaggablexhibition в галерия “Академия”, НХА.

Тази неопределима изложба има за цел да покаже какво може да се роди когато марка и творец биват съпоставени в равностойно сътрудничество, чиято крайна цел е да изведе отговори, да интерпретира, да задава въпроси и всичко това да се случва абсолютно свободно. Този подход е в основата на философията на Advertising Artists - платформа, която има амбиция да изведе модерния бранд в един по-широк културен контекст.

Един от експонатите ще бъде и специална високотехнологична инсталация на Audi, която до този момент не е показвана. #untaggablexhibition се появява един път и не предполага повторения и съпоставки. #untaggable е онова, което не се поддава на описание, не може да се побере в рамки, остава встрани от всякакви опити за класификации.
Advertising Artists е експериментален проект на различни нестандартни артисти, боравещи с разнообразни техники, стилове, подходи и медии и иновативния бранд Audi. Липсата на други пресечни точки, освен изкуството, води до нов тип комуникация, спонтанно преживяна от твореца.



Сред участниците има kunst творци с изложби в Германия, живописци, калиграфи, продуктови дизайнери, като всички в случая с готовност захвърлят тесните определения на сферите си и се впускат в това приключение без познати етикети и хаштагове. Участват Аменун Женева, Калоян Тошев (MZK), Светлана Мирчева, Стела Василева, Калин Сeрапионов, Стефан Чинов, Точка Илиева, Георги Касабов (Ndoe), Мартина Вачева, Петя Савова (5Я), Деян Янев, Ангел Петков, Аделина Бонева, Мирослав Кръстев, Емил Додов, Мила Янева, Глория Шуглева, Михаела Каменова, Борис Бонев, Андон Георгиев (AndonastY), Николай Петров (GLOW), Драгомир Костадинов (PXRN), Мая Стайкова, Александра Касабова (Mysa).

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.