Следва

Фестивален дух

90-те най-луди тенденции на 90-те/ 1 част

Предстоят ви точно 45 от най-щурите тенденции на 90-те години, а утре за утре сме ви приготвили и втора порция.

All fashion преди 7 години

Помните ли тенденциите, които властваха както на модния подиум, така и в street style средите? За някои наистина бяхме забравили, а други ще отричаме до последно, че сме следвали. С машината на времето се върнахме през 90-те години, за да осъзнаем, че миналото трябва да си остане там, където му е мястото. Въпреки това, предстоят ви точно 45 от най-щурите тенденции на 90-те години, а утре за утре сме ви приготвили и втора порция.

Air Jordans

Майкъл Джордан печели цели 6 първенства през 90-те, което като факт бе достатъчно, за да повярваме, че носейки Jordans получаваме магически сили. Всеки един чифт бе сензация и всяка поп звезда ги обожаваше. Несъмнено най-великата тенденция на 90-те.

Starters якето

Starters ти позволяваше да подкрепяш любимия отбор, но и да блестиш едновременно с това в най-ярките цветове.

 

Шапката наобратно

Спомняме си, когато за първи път видяхме Чък Ди от Public Enemy да носи шапката си по този начин, но всъщност, човекът, който направи това тенденция, бе Уил Смит.

Разкопчаната риза

През 90-те, вдъхновени от американската култура, носихме раздърпани неглиже ризи, които по правило бяха винаги разкопчани.

Polo

90-те бяха разцветът на Polo Bear и Polo Sport, част от семейството на Ralph Lauren. Сигурни сме, че си спомняте иконичното синьо шишенце одеколон с американския флаг. Благодарение на милионите си почитатели, ерата на Polo вдъхновява много други брандове, сред които и Acapulco Gold.



Slap гривните

Нямаше нищо по-забавно от това да сгъваме и разгъваме гривните ни с едно плясване по китката. Освен това, принтовете бяха наистина шантави.



Карго панталоните

Още помним бумът, който предизвикаха с удобството си и с недотам разпространения си силует.



Пуловерът около кръста

Кой се нуждае от колан, когато имаме пуловер, завързан около джинсите ни Calvin Klein?



JanSport

Всички знаем за тежестта на раницата JanSport на улицата и колко важно бе да я притежаваме.


Tommy Hilfiger

Томи Хилфигер беше всичко. Момичетата искаха да изглеждат като Алая, а момчетата като Пъф Деди.



Wallabees

Известният модел на Clark's Wallabees възроди своята популярност през 90-те. Невероятно готини, те са минавали през различни трансформации и стилове: някои ги боядисваха, други ги носеха раздърпани, но неоспорваният победител в стиловата интерпретация бе рапърът Ghostface.


Gap

Gap имаха най-добрите тениски, суитчери и чино панталони. Каквото и да си пожелаем - те го имаха и то във всеки възможен цвят. А комбинацията от глава до пети в Gap беше най-желаната.



Layaway

Layaway беше винаги пренаселен с клиенти, защото това беше единственият начин да подсигурим желаната покупка, независимо от това, колко пари носим с нас. В дните на дебитните карти и PayPal липсата на тази институция се усеща силно.


CK1

През 90-те хероин шик не беше просто визия, а лайфстайл и унисекс ароматът CK1 ни караше да се чувстваме като част от андрогинните рекламни кампании на Calvin Klein.



Анцуг якетата

Спортисти, лоши момчета и британски рок звезди, всички се чувстваха готини в своите анцуг якета, особено тези в трите ленти на Adidas.


Coogi

Когато рапърите подкрепят определени дизайнери в песните си, ясно е, че е въпрос на време, преди феновете да започнат да купуват от конкретния бранд. Американският рапър the Notorious B.I.G. споменава не само много популярните имена на Versace и Moschino в текстовете си, но и австралийския бранд Coogi, с което бързо ги популяризира. А те се задържат на небосклона, благодарение на ярките си плетива в крещящи цветове.



Umbro


Британският бранд Umbro властваше в първата половина на десетилетието, спомняме си и за супер късите им шорти, които, за жалост, бяха често срещано явление.



Nautica

Всички обичахме американския спортен бранд Nautica и хубавите якета, ризи и шорти, които правеха. Ярките цветове и леката моряшка естетика с лекота се възприеха в градската култура и изкачиха бранда до нивото на Polo и Tommy Hilfiger.


Байк шапките

Все още виждаме тези шапки по главите на супер запелените байк маниаци, но назад през 1992, обърнатата козирка бе запазен знак на боксьора Снайпс.



Doc Martens

Въпреки че Doc Martens се носят и днес, през 90-те те буквално бяха навсякъде, особено при последователите на стрийт културата в Англия.



Обръч обиците

Това е една от тенденциите, на които искрено се смеем, особено припомняйки си конкретни мъжки образи. Вярваме, споделяте мнението ни, че Браян Остин Грийн изглежда в пъти по-добре без украшенията по ушите си.



Avirex

През 90-те американският бранд бе хит, благодарение на якетата си с готини апликации, особено за тези, живяли в Ню Йорк.



Flat top прическата

Много известни образи са допускали жестока грешка с тази прическа - от Кид от Kid 'n Play, Бо Джаксън и дори Колос от X-Men.



No fear

No fear тениските се носеха предимно от хора, неспособни по една или друга причина да практикуват занимание, носещо висок адреналин. С лека насмешка си припомняме и този тренд.

. Karl Kani

Брандът Karl Kani е най-добре познат с рекламата си, включваща рапъра Nas и с призванието си на моден крал през 90-те в Ню Йорк.



Timberland ботите

Тук коментарите са излишни, всички помним тежестта, която придаваха на всяка една визия.

Прическата на иглички

Тази ужасяваща визия и задържането й като тенденция поддържаше продажбите на множество марки продукти за коса с години.

L.A Lites

Обувките със светлинки в подметката бяха истински хит при децата и тийнейджърите.



wu wear

Линията от кожени якета, карго шорти, суитчери, обувки и тениски се отличаваше с всевъзможните начини за прилагане на иконичното "W" като символ по дрехите.



Пътят през средата

Райдър Стронг, Джоузеф Гордън-Левит и Джонатан Тайлър Томас направиха този стил страшно популярен за милиони тийнове. Благодарим, че това време отмина.



Levi's 501 и "BUTTON YOUR FLY" тениските

Едно от най-забавните неща, дошли от Levi's през 90-те бе рекламата със Спайк Лий и произлизащите от нея тениски.



Нарисуваните раници

Тренд 2 в едно: показваш своята артистичност и едновременно с това вбесяваш майка си.



Торбестите джинси


Колкото по-големи, толкова по-добре. Незнайно как, но торбестите джинси всяваха респект на улицата.



Шапка Идиотка


Тя бе популярна и през 80-те, но през 90-те се завръща с гръм и трясък, благодарение на Damon Dash, Ghostface Killah и Rakim.



Пейджърът, закачен на панталоните

Припомняйки си тази джаджа, осъзнаваме какво усилие и желание се е изисквало, за да пишеш на някого.


Mossimo

През 90-те Mossimo бе една от много търсените марки за basic елементи, а днес може да се намери в Target.


Fila

Fila не случайно е един от най-големите спортни брандове в света, а през 90-те бе водеща сила в уличния стил.



Hush Puppies

Иконичната за 90-те марка за обувки бе едно от основните средства за привличане на внимание, най-вече заради ярките си цветове.



Кожените якета с топка номер 8 на гърба

Сигурни сме, че си спомняте и тази шега спрямо добрия стил.



FUBU


Абревиатурата на американската хип-хоп ориентирана марка за облекла означава  For Us, By Us, с основна идея да подкрепя афро-американския бизнес. В последствие повече бели деца носят дрехите им, отколкото първоначалната им таргет група. Днес брандът все още съществува, но единствено в Азия.



Колие с написано името ти на зрънце ориз

Една от изключително популярните тенденции сред подрастващите, пази и днес своето очарование.



Cross Colours

Карл Джоунс и Т. Уолкър създават своя бранд Cross Colours с идеята за "дрехи без предразсъдъци". Във времето, когато проблемите със СПИН и расовата дискриминация бяха видими, СС предлагаха надежда за промяна.



Район ризите

Специфичният лек плат беше навсякъде, а един от най-ярките образи, свързани с консумацията на тази тенденция е Куба Гуудинг Джуниър.



Guess

Хит бяха не само джинсите, но и деним гащеризоните с разпознаваемото лого с обърнат надолу триъгълник.



Поло пуловерите

Поло пуловерите бяха основен елемент в гардероба на всяка бой банда през студения сезон. От обемисто плетиво до такова с фина плетка, няма как да ги пропуснем.

More All fashion