Следва

Шоколадов пудинг с круши

Пролетна алергия? Беди и грижи скоро забрави!

Подранила пролет...

Health преди 8 години

Подранила пролет. Април. Всичко ни приканва да прекараме уикенда сред природата, да заменим бягащата пътечка у дома и досадното кардио във фитнеса с една сутрешна разгрявка в парка. Оставяме любимите заведения за есента или за вечерите през седмицата след работа, и стъкмяваме набързо свежа кошница, пълна с плодове и любимия сайдер. Настроението е за пикник, щастието - безгранично, и е така прекрасно, докато навън не заплуват на талази бели пухчета, обгръщащи ни от всички страни. Приятна приказка с щастлив край?



Почти, до момента, в който приказния кеф не се помрачи от запушен нос, подпухнали клепачи и неспирен поток от сълзи, предизвикан от остра алергична реакция. Да, цялата комбинация е абсолютно възможна едновременно, с лекота лишаваща ни от желанието да подаваме гореспоменатия нос по-далеч от входната врата на дома и да влизаме в каквото и да е съприкосновение с природата, независимо дали е под формата на цъфнал кестен или букет бели лалета.



И за да не приключи пролетната ни приказка с нещастен край и да очакваме разгара на лятото, за да се социализираме отново, се разравяме във възможните решения на проблема. Най-ефективно и дълготрайно ни повлиява антиалергично хапче, което е достатъчно да взимаме веднъж на 24 часа, за да сме защитени от всички дразнители наоколо, дразнители, от които не успяваме да сме просто лекомислени и щастливи, както искат от нас слънцето и топлото време навън.

И ако някой смята, че наличието на алергия не е причина да се затвориш у дома, то значи той няма никакво понятие какво е да имаш алергия. Щастливец! На останалата част от света ни стига да пъхнем опаковката на новия си най-добър приятел в чантата и да знаем, че с една таблетка на ден си осигуряваме спокойствието да се радваме на природата около нас, и всичките й вълшебни дарове, без това да ни вреди.

Защото... ВАЖНИТЕ НЕЩА, СЕ СЛУЧВАТ В ПРИРОДАТА, беди и грижи скоро забравиииии, както пее Балу на Маугли във вълшебната Книга за Джунглата на нобелиста Киплинг! Just enjoy!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.