Следва

Люба и Стефан - двойна порция любов - подарък за Великден, част 1

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Няма съмнение, че четвъртъкът ще ни започне перфектно, когато тъкмо сме си направили първото горещо сутрешно кафе, или пък второто, и преглеждаме най-новите...

Movies & TV преди 7 години

Няма съмнение, че четвъртъкът ще ни започне перфектно, когато тъкмо сме си направили първото горещо сутрешно кафе, или пък второто, и преглеждаме най-новите, готини и ужасно примамливи заглавия на кино небосклона за тази седмица. 

В този ред на мисли, още по-добре ще ни завърши петъкът, когато съвсем спокойно ще можем и да отскочим до салона за голяма доза релаксация пред него, любимия голям екран. Знаем, че по-добре не може и да бъде, особено, когато за нашите киномаски души до края на април ще се грижи и фестивалът “Master of Art”.

А в програмата си за утре включваме: 


"Ловецът: Ледената война" ("The Huntsman Winter’s War")

Актьорите: Седрик Николас-Троян

Режисьорът: Ник Фрост, Колин Моргън, Софи Куксън, Шеридан Смит, Сам Клафлин, Емили Блънт, Джесика Частейн, Чарлийз Терон, Крис Хемсуърт

Сюжетът: Крис Хемсуърт и носителката на „Оскар“ Чарлийз Терон се завръщат в ролите си от „Ловецът и Снежанка“, а към тях се присъединяват Емили Блънт и Джесика Частейн.
Терон е в ролята на Злата кралица Равена, която предава добрата си сестра Фрея (Блънт) с непростима постъпка. Сърцето на Фрея изстива за любовта и у нея се заражда ледена сила, за която никога не е подозирала. Оттегляйки се в кралство далеч на север, Фрея подготвя армия от Ловци, които да я охраняват, с единственото правило никога да не се влюбват.

Когато войната за власт между двете сестри ескалира, този, който застава между тях, е най-елитният от Ловците на Фрея – Ерик (Хемсуърт). Заедно с другия воин Сара (Частейн) – единствената жена, пленила сърцето му – Ерик трябва да помогне на Фрея да унищожи сестра си... или злото на Равена ще господства вовеки.

Премиерата: 22 април (България)

"Война на дронове" ("Eye in the Sky")

Актьорите: Карл Бюкс, Ричард Маккейб, Баркхад Абди, Йън Глен, Хелън Мирън, Фиби Фокс, Алън Рикман, Арън Пол, Ким Енгелбрехт, Джеймс Александър

Режисьорът: Гавин Худ

Сюжетът: Базирана в Лондон, полковник Катерин Пауъл (Хелън Мирън) е офицер от британското военно разузнаване, начело на свръх-секретна мисия за залавянето на група опасни терористи в тайната им квартира в Найроби, Кения.

Мисията неочаквано ескалира от „залавяне“ до „унищожаване“, след като Пауъл осъзнава, че терористите се подготвят за осъществяването на смъртоносен самоубийствен атентат. В базата си в Невада, американският пилот на дрон Стив Уотс (Аарън Пол) получава заповед за унищожаване на тайната квартира на терористите, но в този момент едно деветгодишно момиче се появява неочаквано в смъртоносната зона, точно пред оградата на къщата, в която са терористите.

Предвид това неочаквано обстоятелство и реалният риск от непредвидени косвени жертви, невероятно трудното решение за нанасянето на смъртоносния удар започва да се прехвърля по командната верига от политици и адвокати, докато секундите до самоубийствения атентат неумолимо намаляват.

Премиерата: 22 април (България)

 "Жажда"

Актьорите:  Иван Бърнев, Стефан Мавродиев, Васил Михайлов, Ивайло Христов, Светлана Янчева, Александър Бенев, Моника Найденова

Режисьорът: Светла Цоцоркова

Сюжетът: Майката, бащата и 16-годишният им син живеят на хълм в края на селото. Перат чаршафите на хотелите. Водата спира непрекъснато. Пристигат двама сондьори – баща и дъщеря, които трябва да разрешат проблема. Това разрушава хармонията на семейството...

Премиерата: 22 (България)

"Реактивните момичета" ("The Powerpuff Girls")

Актьорите: Елизабет Дейли, Тара Стронг, Том Кени, Том Кейн, Кети Кавадини

Режисьорът: Крейг МакКрейкън, Джон Макинтайър

Сюжетът: Сестринското трио супергерои Белушка, Бълбук и Бръшлян са познати на съгражданите си от Таунсвил като „Реактивните момичета”. Заедно, те защитават своя красив и многолюден метрополис не само от зли посегателства, но дори и само от кроежи за такива. Да се справяш едновременно с училищните домашни и безброй злодеи не е лека задача, но Реактивките с радост приемат това предизвикателство. Благодарение на супер-силите си и добрата екипна работа, и не без помощта и на професор Утоний и Кмета на Таунсвил, те показват на всички в града, че е напълно възможно да спасяваш света преди да е дошло време за сън.

Това е една от най-отдавнашните оригинални поредици на Cartoon Network. Първите серии на „Реактивните момичета” са създадени от Крейг Макракън, а премиерата им се състои през 1996 г. Предаването е носител на две награди Emmy®. Освен тях, в историята на всичките си 78 епизода досега, поредицата се е радвала на пет номинации и безброй отличия в областта на анимацията. През 2002 г., благодарение на съвместно сътрудничество с Warner Bros. Pictures, на бял свят се появява и пълнометражен филм, вдъхновен от анимационната поредица.

Премиерата: 23 април (България)

More Movies & TV