Следва

Една от най-обичаните български актриси в Главната роля в "120 минути" тази неделя

Петте любими парчета на Мирян Костадинов-Miry

Днес ви представяме Мирян Костадинов, или по-известен като Miry. Той е музикант и въпреки крехката си възраст, се изявява като доста успешен и креатиен такъв...

People of art преди 7 години

Днес в Петте любими ни гостува адски симпатичният Мирян Костадинов, или по-известен като Miry. Музикант от 18-годишен, той всъщност завършва "Изящно изкуство и дизайн“ с отличен успех в Англия, а популярност набира с участието си в X Factor, където, помним, става и наш, освен на останалите любимец.  

През 2015 г. Мирян отбеляза много успешно участие на Международния фестивал на поп и джаз музиката в Сеул. През същата година се присъедини към музикалния лейбъл „Homeovoxmusic”, а в края й издаде и своя първи официален сингъл I Won’t Pray. Дебютното видео към парчето само за няколко седмици достига над 150 000 гледания в YouTube.

В началото на април Miry представи втория клип към сингъла си You Already Know, саундтрак към късометражния филм на Димитър Стафидов Talking To All.

Откъде черпи своето вдъхновение, за да създава готина музика, ни нашепват 5-те МУ любими парчета: 

John Lee Hooker - Bad like Jesse James

"Измежду пропити с уиски маси и стаи, задимени от цигарен дим, Muddy Waters, Howling Wolf, Son House, John Lee Hooker са едни от първите имена, които ми идват на ум, щом става въпрос за най-любими. Навярно бих могъл да базирам целия си списък върху блус музика, но ще се постарая да разнообразя все пак. Адски много обичам този стил и смятам, че огромна част от съвременната рок музика е базирана на това, което те са изградили с толкова много емоция, било то болка или любов. Много пъти съм се чудел дали да не оставя всичко и просто да сформирам блус група, но засега ме е отвял вятърът в друга посока. Съвсем не между другото, една от най-хубавите материални вещи, които притежавам, е китара Sheraton II на Epiphone, върху който модел John Lee Hooker години наред е ковал историята."

 Little Richard - Long Tall Sally

"Истинска музика, истинска емоция... истински завиждам на хората в публиката. Нещо, изключително рядко срещано в отношението на изпълнителите към сцената и аудиторията. Много се възхищавам на изпълнители като Little Richard или например Louis Armstrong, първо заради невероятните им гласове, но колкото и автентични записи да успея да намеря на техни изпълнения на живо, никога не съм бил разочарован. Изпитвам изключително щастие когато слушам и наблюдавам подобна музика."

Led Zeppelin - Babe I’m Gonna Leave You

"Покъртително емоционална песен, която свързвам с едно далечно пътуване с не много ясен край към Англия. Преди няколко години, след като завърших гимназия, реших, че е крайно време да се възприема като гражданин на света и след като цял живот дотогава бях прекарал в моя роден град Севлиево, имах невъобразимото желание да скитам и пътувам докато ми стигнат силите, че и няколко дена след това. Заминах и изоставих всичко. Имаше много дни, в които тази песен отекваше в съзнанието ми и предизвикваше тъга, но и  същевременно вълнение за това, което ми предстои в бъдещето."

Nirvana - Heart-Shaped Box

"Нямаше начин Nirvana да не присъстват в този списък. Реално, както и за групи като Led Zeppelin, изключително ми е труднo да избера една конкретна песен от цялата дискография епичност, но се спирам на „Heart-Shaped Box“, защото въпреки изключително абстрактното видео и многозначната интерпретация на текста, вярвам, че в тази песен има магия. Това е. Сигурен съм, че и човек без никакво понятие от английски, слушайки тази песен, ще успее да получи емоционален взрив. Хубавата музика няма език или интерпретация. Тя просто е хубава."

Rise Against - Prayer Of The Refugee

"Най-любимата ми група на всички времена. Преди 5 години го казвах, надявам се, че и след 5 години пак ще бъде така. Слушам изключително разнообразна музика и през 10 минути бих могъл да пиша списъци с все по-любими за мен песни, но това е група, към която винаги съм се завръщал и в чиято музика винаги съм намирал утеха. Няма песен, която да не знам наизуст и няма текст, който да бъде слаб или неуместен. Банда с изключително голям СМИСЪЛ и музика с много характер и истина. Едно от най-големите ми музикални вдъхновения. Това бе първата им песен, която чух и се надявам, ако някой от вашите читатели все още не са чували за тях, да им дадат шанс с това парче."

 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра