Следва

Хидратирана, сияйна и красива. Кожата НИ

Направи си сама... грим за бала! Показваме как, стъпка по стъпка

Тази година, ние, от View Sofia, решихме да ви покажем как да се гримирате успешно в няколко лесни стъпки, които ще ви спестят пари и време.

Hair преди 7 години

Нощта на бала трябва да е перфектна! Тя олицетворява всичко, за което едно момиче си е мечтало, но и излиза доста скъпо. Затова, след като сме пръснали безобразно много пари за рокля, прическа, обувки и куверти, леко се замисляме за професионален гримьор. Истината е, че може да постигнете много добри резултати в домашни условия, а парите, които бихте дали за нещо, което ще издържи само няколко часа, може да вложите в бюти продукти, които ще останат за вас и ще ползвате дълго време. Тази година, ние, от View Sofia, решихме да ви покажем как да се гримирате успешно в няколко лесни стъпки, които ще ви спестят пари и време.

 

Важно е преди да нанасяте каквито и да е продукти да хидратирате много добре кожата си. Ние използвахме: EAU Thermale на Vichy и Moisture Match на Garnier. Тук няма изисквания за продукта, може да използвате дневния си крем за лице или какъвто и да е хидратиращ продукт съобразен, разбира се, с типа на кожата ви.

Преди да нанесем фон дьо тена използвайте основа. Ние се доверихме на озаряваща, която е изключително подходяща ако гоните строубинг (strobing) ефекта. Можете да използвате и матова, за по-семпъл вид. Ние нанесохме Catrice Prime and Fine Beautifying primer.

Казусът с точния нюанс на фон дьо тена е много сложен, освен това цвета на тялото и лицето почти винаги са различни, а и под влияние на слънцето често се разминават. Затова ние обичаме да смесваме два продукта, за да получим точния тон, който няма да има набиваща се на око разлика с останалия цвят на тялото. Може да разнесете както с пръсти, така и с четка, в зависимост с какво разполагате. Ние използвахме Bourjois City Radiance и Vichy Teint Ideal. Резултатът - озарена кожа и готово платно за експерименти. Напомняме ви, че тук няма правила или задължителни продукти, всеки си има своите малки трикчета или хитринки, които го карат да се чувства красива, затова призоваваме художниците във вас.

За по-озарено лице и свеж вид (сигурни сме, че от вълнение сте недоспали), сложихме един тон по-светъл коректор под очите и го разнесохме с безимения си пръст, защото кожата там е много нежна и е по-добре с леки потупвания и движения да се разнесе продуктът. Ние използвахме Radiance Reveal Anticernes на Bourjois.

Хубаво е да се попълнят веждите там, където има нужда. Рисуването извън естествената ви форма е... голяма грешка, за която ще съжалявате, когато си разглеждате снимките. Ние използвахме молива за вежди на Catrice Eyebrow Stylist.

За очите заложихме на Smoky Nudes Palette от H&M. Когато използвате цветове върху клепачите, не е лошо да са съобразени с цвета на тоалета ви. Ето и две правила, които ние спазваме: светлите/блестящи сенки върху клепача, по-тъмите цветове в извивката му, така се „отваря“ погледът.

Тук оставяме избора на вас, ние използвахме изкуствени мигли Eylure и спирала Luxe от Avon. Aко имате естествено дълги мигли или се притеснявате, че изкуствените ще ви се отлепят, използвайте спиралата с която се чувствате най-комфортно.

За контур използвахме Compact matifiant 8H на Sephora, а за руж Golden Peach Pure Radiance Powder Blusher от H&M. Както вече бяхме споменали, за да изглеждате добре на снимки със светкавица, сложете една идея повече цвят на бузите си.

За този look/визия избрахме нюд червило, но тъй като сенките не са много тежки, в зависимост от цвета на тоалета ви, може да нанесете по-тъмно червило. Ние използвахме червило Маybelline 935.

Готови сме за бал, а вие?

More from View Sofia

Trend Report: Bobby pins

All fashion преди 5 години

Ако и за настоящия есенно-зимен сезон можем да се похвалим с изобилие от тенденции, разгледани във всяко едно направление от дрехи до аксесоари и бюти, то аксесоарите специално са обвързани с една конкретна естетика и това е 90-тарската такава.

Взривоопасни са, затова ги забраниха в САЩ, за гръдните импланти говорим

Body преди 4 години

Тезата, че гръдните импланти могат да причинят рак, продължава да е силно щекотлива за обществото, включително и в научните кръгове. Още повече, че една ирландска компания вече активно изземва от пазара партиди с въпросния продукт именно по тази причина.

More Hair