Следва

Inside Vs. Outside или къде са алергиите

ИКЕА призовава: Излез на балкона!

За втора поредна година ИКЕА...

All About Life преди 7 години

За втора поредна година ИКЕА започва кампанията БАЛКОН ТУРИСТ с идеята да превърне градските балкони в място за приятни изживявания. Този сезон емблематичният проект се разраства и шведската марка тръгва на лов за ентусиасти oт София и Варна, въоръженa със своята лятна колекция от мебели и аксесоари. Разговаряме с Мая Велянова, мениджър Комуникации и интериорен дизайн в ИКЕА, която ще разкрие повече подробности за БАЛКОН ТУРИСТ от гледна точка на дизайна.

ИКЕА представя второто издание на БАЛКОН ТУРИСТ – какво ново да очакваме от кампанията през тази година?
Най-вече нови балкон туристи и ново вдъхновение за всеки ценител на прохладните вечери на балкона. Смятам, че новата лятна колекция е наистина свежа и предоставя много варианти за малки и големи промени на тази част от дома.

Кои градове участват в БАЛКОН ТУРИСТ?
Това е още нещо ново за кампанията тази година – освен в София ще обзаведем и един балкон във Варна, който да посреща морските балкон туристи. Може би това ще предостави нов поглед към туризма за живущите в морската столица, които отдавна нямат желание да стъпват на плажа. А ние нямаме търпение да се запознаем с варненските тераси и техните собственици – това ще бъде нова територия за нас.

У нас сякаш остъклените балкони преобладават. Мислите ли, че БАЛКОН ТУРИСТ ще вдъхнови хората да използват своите тераси по предназначение?
Убедена съм. Успехът на миналогодишното издание го доказва. На нас ни е ясно, че предвид малката площ на жилищата, балконът често е пренебрегван и използван не по предназначение. ИКЕА има решения, така че и това пространство да бъде оползотворено добре. В магазина имаме вариант на 2 балкона, които много се харесват. Адаптирани са към нашия начин на живот – съвместяват няколко функции (на съхранение и простор) като в същото време са достатъчно приятни, за да изпиеш кафето си с удоволствие.

Вие сте част от журито, което ще оценява кандидатите – какви балкони имат най-голям шанс да се сдобият с нов облик?
На практика всеки балкон има шанс да участва, стига да е добре поддържан и да няма нужда от основен ремонт. Както миналата година, така и сега се стремим да покажем как балкони с различен формат и размер могат да се превърнат в приятно кътче за откъсване от ежедневието.

Кои са най-големите предизвикателства при декорирането и обзавеждането на един балкон?
Всеки случай е различен и все пак частично усвоените балкони крият изненади. Често се налага да съвместим няколко функции – съхранение на различни по вид вещи, простор за пране, нужда за масичка. Както обикновено обаче – има ли силно желание се намира и решение.

Кои мебели и аксесоари са задължителни за уюта на нашата тераса?
Мебелите зависят от нуждите на обитателите, но няма как да минем без маса с 1-2 стола. Аксесоарите придават настроение и характер на всяко помещение – възглавничките на столчетата, каната за студен чай и чашите със сламки, тишлайферът на масата. Фенерите и свещите също са задължителни, а цветята и билките, групирани в закачлив сет от кашпи и допълнени от красива лейка, придават настроение и в най-меланхоличния дъждовен, летен ден.

Ще имаме ли възможност да разгледаме вече обзаведените балкони?
Разбира се. Именно затова създадохме БАЛКОН ТУРИСТ и приятно изкарване на тези нови места в града.

На какво залага ИКЕА в своята лятна колекция от мебели и аксесоари?
ИКЕА работи в няколко насоки, когато подготвя своя асортимент. Взети са предвид малките по площ балкони, за които са подходящи стифиращите и сгъваемите маси и столове TÄRNÖ и ARRESO, които пестят пространство. Сериите APPLARO и ASKHOLMEN, изработени от акация, са много гъвкави откъм типове мебели и модули. Лесно се оформят групи за хранене, лаунч с ниско сядане или бар маса и столчета за неудържимите летни партита. Всеки може да наблегне на определена функция според желанието, а ако разполага с пространство може да оформи зони на терасата си. Обичам да препоръчвам серията ÄNGSÖ на приятели с по-класически вкус. Хамаците и шатрите са предназначени за пълна почивка в градините и големите тераси. ИКЕА винаги разработва асортимента си с мисъл за децата, така че и тук има какво да предложим.
Аксесоарите са в свежи цветове, като тази година наблягаме на бяло, коралово и синьо, принтовете са стилизирани мотиви от мозайка и акварелни акценти в тъмносиньо.

Феновете на ИКЕА ще могат да почерпят вдъхновение от преобразените тераси – а вие къде търсите вдъхновение, за да ги превърнете в приятни места за срещи и разговори?
Всичко може да ме вдъхнови. В усещането за пролет участват всички сетива – уханието на цъфнал люляк, песните на птиците, свежестта на ягодите… С пролетта се засилва желанието да сме навън, като балконът, колкото и малък да е той, лесно може да пренесе чувството, че сме сред природата. 

Как и до кога ентусиастите могат да регистрират своите балкони за участие?                                                

Всички ентусиасти от София и Варна имат още няколко дни на разположение – срокът за регистрация на балконите е до 30 април.

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.