Следва

Вино, музика и четвърт век за Domaine Boyar

Inside Vs. Outside или къде са алергиите

Кой би предположил, че алергиите ще се превърнат в един от най-сериозните проблеми в днешно време...

Health преди 7 години

Кой би предположил, че алергиите ще се превърнат в един от най-сериозните проблеми в днешно време? Преди, щом откриеш, че имаш непоносимост към нещо, просто го избягваш и проблемът до голяма степен намираше своя край. Но сега нещата не са така прости и не един и два фактора са допринесли за това през годините.

Повечето храни се превърнаха във „врагове“ за нашия организъм и за здравето ни. Хората развиват алергия към какво ли не и това се приема за нормално, а пък случаите неприятният проблем да се трансформира в истинска дългосрочна вреда, стават все повече и повече...

Силни или слаби – алергиите не трябва да се пренебрегват и подминават с лека ръка, защото могат да бъдат много опасни. Проблемът е сериозен и по-страшното е, че той може се превърне в още по-страшен, дори без да го провокирате и очаквате. Астматични кризи, екземи, сърдечен удар, конюнктивит – всички тези диагнози могат да бъдат поставени като следствие на имунната реакция на организма. Списъкът не свършва дотук... той е безкраен и ужасно неприятен...



В България имаме късмета да се радваме на четири ясно изразени сезона, а пролетта несъмнено е един от най-красивите. Природата се събужда, заражда се нов живот... Но зад тази красота се крият куп проблеми за хората, податливи на алергични реакции. Именно през пролетта организмът става по-чувствителен, алергиите се „отключват”, а за някои хора думата „пролет“ се превръща в синоним на кихане, зачервени очи и обриви, провокирани от полените, които се отделят от цъфналите дръвчета и са навсякъде във въздуха.

За радост обаче, не само проблемите са тези, които се увеличават, но и решенията за тях. В крайна сметка, животът е твърде възхитителен и наситен с очарование, на което си заслужава да се дивиш в пълното си здраве и добра форма. Тялото винаги ще има своите слабости, но вече съществува и „оръжие“, с което да ги пребориш или поне да ги контролираш.

Посвещавайки темата на проблема с алергиите, за нас е важно, а за теб полезно, да знаеш, че не само има как да се справиш с тези неприятни натрапници, но и решението е достъпно и лесно като детска игра – ти дори не се нуждаеш от рецепта и предписание от лекар.

В аптеките вече се предлагат продукти, като таблетки и сиропи, които не са агресивни към организма, а преборват алергичните симптоми и ти през целия ден се чувстваш прекрасно, единствено с приема на една таблетка или на един милиграм от вълшебния сироп.

Прах, полени, плесени, а дори и домашните любимци могат да са причина за алергия. Но не те са абсолютните виновници за страданията ти. Не забравяй, че ти си този, който носи отговорността за себе си и е длъжен да полага грижи за тялото и неговото здраве, за да може то в пълна сила да ти се отблагодари и да ти служи вярно. Излишно е да казваме, че превенцията е най-малкото препоръчителна, ако не абсолютно наложителна. Защото една слаба алергия може да се превърне в страшилище за теб и цялото ти семейство, а последствията са меко казано неприятни.

Храната също се явява мощен алерген в много отношения. Затова припомняме отново краткия списък с основните храни, често предизвикващи имунна реакция:

Яйца – различните белтъци в яйцата са силни алергени и предизвикват имунни реакции.

Мляко – понякога непоносимостта към млечните продукти е наследствена. Причината за алергични реакции е белтъкът в млякото.

Ядки – изследванията сочат, че свързването на протеините от организма с тези на протеините в ядките, може да ти докара неприятности.

Ябълки – хората, чувствителни към брезовия полен, обикновено са алергични и към ябълки, защото те също го съдържат. Учените дори казват, че ябълките се оказват по-големи алергени от ягодите, които са набедени за основен причинител на алергии сред плодовете.

Син патладжан – в него има голямо количество хистамин, което е причина за хранителни натравяния, а тези симптоми са подобни на тези при алергиите.

Кафе – добре изпеченото кафе не е „виновник“ в случая. Но зелените кафеени зърна отделят прашец, който може да предизвика алергия.

Обичай себе си и обръщай внимание на здравето си! Няма по-добро решение от това за комфортен, спокоен, хубав живот, нали? 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.