Следва

Somersby с нов вкус за разгара на сезон 2016

Вино, музика и четвърт век за Domaine Boyar

null

All About Life преди 7 години

Domaine Boyar навършва четвърт век тази година. По повод годишнината, на специално за целта събитие с мамещото заглавие SPRING WINE TASTING, фирмата ще представи пред гостите си над 100 екзотични вина от всички краища на света. Най-големите производители на вина, посредством Domaine Boyar ще се представят за първи път на родна почва, като ще запознаят почитателите на божествената напитка с интересни сортове и бландове от България, Франция, Италия, Чили, Нова Зеландия, Австралия и Южна Африка.

Изложението-дегустация ще посрещне всички свои гости на 11 май, сряда, в залите на SEC - Sofia Event Center (Paradise Mall, ет. 3; бул. „Черни връх“ 100). SPRING WINE TASTING ще отвори врати в 12:00 ч. и ще продължи до 21:00 ч. Еднодневният форум ще представи богата селекция вина, както и програма от интересни майсторски класове, билетите за които са в продажба от 18 април 2016 г., online тук.



SPRING WINE TASTING by Domaine Boyar & partners има пет пет актуални теми, на които дегустациите са подчинени тематично. Ще се разходим през Прованса, после през най-хладния южен остров на Нова Зеландия и за разкош - през слънчева Тоскана. За почитателите на българските вина ще има специален майсторски клас с дегустация с иконите на Домейн Бойар, водена от легендарните енолози на Изба Кортен и Домейн Бойар - Капка Георгиева, Росен Георгиев и Димитър Панов.

А петте основни посоки, които ще удовлетворят вкуса на всички почитатели на виното са:

1. Вината на рок легендата STING за първи път в България - ексклузивно представяне и дегустация за българската винена публика, водена от Ралф Хьогер, експорт мениджър на Tenuta il Palagio - избата и имението на музиканта Стинг в Тоскана.

2. Хитът сoвиньон блан от Нова Зеландия – защо са толкова различни? - дегустация и представяне на шест вина от втората родина на сорта. Гостите ще имат възможност да открият шестте разлики или защо новозеландският совиньон блан спечели сърцата на милиони. Водещ в този клас ще бъде Тимъти Фогърти, вицепрезидент на Constellation Europe за Близкия Изток и Африка.



3.
Как едно вино се превръща в бестселър или какво се крие зад успеxа на супербрандовете от Новия свят - Маркетинг, добра визия или съдържанието в бутилката - кое е най-важното, за да постигне даден бранд успеx на световните пазари. На всички тези и много други въпроси ще отговори Бен Джордан, уайнмейкър на Kumala (ЮАР). Заедно с него посетители ще имат възможността да дегустират и шест от най-успешните марки вина на Accolade wines.

4. Сериозни вина през розови очила - Провансалското розе е символ на бонвивана по Лазурния бряг, но освен това е сериозно и стилово определящо вино. Шест розета от три емблеми на Прованс пристигат специално за този майсторски клас в България. Вината ще бъдат представени от трима водещи френски винари, от всяка една от избите. В рамките на този клас гостите ще се запознаят със Сабин Рабе - собственик на Chateau Pigoudet, Виктор Барду - експорт мениджър на Chateau de Berné и Фани Брьой - енолог и експорт мениджър на Saint André de Figuière

5. 25 години Домейн Бойар  - Кои са концепциите, които ръководят енолозите на Домейн Бойар при създаването на емблематичните български вина през последните 10 години. Една интригуваща дегустация на изключително редки, енотечни вина, водена от т.нар. dream team на Домейн Бойар и Кортен - Капка Георгиева, Росен Георгиев и Димитър Панов, която ще разкрие пред гостите как се развиват сортовите вина в бутилката през годините и как се създават купажни вина в класически вид.

И понеже се питаме какво ли е да си световноизвестна музикална легенда и да възродиш имение на няколко века в Италия, а след това да правиш вино, мед и да отглеждаш маслини и плодове там, нямаме търпение да вкусим виното на винарска изба Tenuta Il Palagio, което се произвежда от Стинг и съпругата му Труди в техния лазурен тоскански дом.

Когато преди 15 години Стинг и Труди откриват имението, им коства доста усилия да възстановят вилата, страничните постройки, маслиновите гори и лозя в целия им предишен блясък. Днес секващата дъxа красота и атмосфера в Il Palagio завладяват всеки гост. От години в имението се произвежда великолепни мед и зехтин, а от няколко години - и вина с изключително качество.

Малко преди да отпътува за България Ралф Xьогер, търговски и маркетинг директор на Tenuta Il Palagio, споделя: „Да работиш за Стинг и Труди е абсолютно удоволствие. Те и двамата са изключително мили хора, много отворени към нови идеи. Най-трудното е, че вината ни винаги трябва да бъдат (поне) толкова добри, колкото музиката на Стинг! Но вече имаме признанието на най-големите световни експерти и това само доказва, че вината ни са топ. Вървим към по-меки и елегантни вина, каквато е цялостната тенденция за тосканските вина, и съм сигурен, че много ще се харесат и на публиката в София“, добави още той.

Всеки закупен майсторски клас е и пропуск за целодневния форум-дегустация, на който гостите ще имат възможност да опитате над 100 вина от световни марки и изби.

Билетът за Spring Wine Tasting е на промоционална цена от 10 лева до 10 май. Билети ще се продават и по време на събитието на цена от 12 лв.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.