Следва

Дневниците на Малката черна престилка

Помощ: Любовта и Разочарованието, защо винаги са заедно?

Любовните отношения – те са прекрасен дар, както и ...

Health преди 7 години

Любовните отношения – те са прекрасен дар, както и страх от разочарование. Те вдъхновяват, но и болезнено нараняват.

В самото начало на нашата романтична връзка, когато гледаме един на друг с нежност, през розовите очила на влюбени си мислим, че тези прекрасни чувства ще продължат вечно и никога няма да свършат. Обаче ще трябва да ви разочароваме. Тези чувства ще си отидат безследно. На тяхно място ще дойдат доста по-различни чувства, които може и да не ви се харесат. Вие ще изпитате горчиво разочарование, гняв, обида и дори омраза.

Защо се случва това? Всичко е едновременно и просто, и сложно. Чувствата идват при нас и си отиват. Те не са постоянни, променливи са. На тях не може да се разчита. Те са като облаци, плуващи в небето. Тъкмо сте почувствали нещо и то вече е отплувало далеч, заменено от друго усещане.

Чувството на влюбеност не трае дълго. То ще си отиде и пак ще дойде при вас, без да иска вашето разрешение.

Ние искаме любовта да продължи вечно. Ние очакваме от нашия партньор пълно разбиране от половин дума и дори без думи, и когато не получим това, което сме очаквали, изпитваме горчиво разочарование. Реалността е такава, че една голяма любов ни прави лесно уязвими. Когато се доверяваме на друг човек, по този начин ние му позволяваме да ни нарани. Болката и любовта са неразделни, вървят заедно ръка за ръка. Всеки може да си припомни, кога най-близкият човек го е наранил. При това жестоко.

Често очакваме от новите отношения това, което не съществува по принцип. Тези очаквания се основават на нереалистични представи, формирани от любовните романи, телевизионните сериали, лъскавите списания, романтичните мелодрами. И ние сами позволяваме на тези погрешни идеи да ни водят през живота, но рано или късно откриваме, че илюзиите ни не са се оправдали и изпитваме дълбоко разочарование.

Всъщност ние, хората, се стремим да срещнем своята единствена любов, намирайки се под влиянието на погрешни убеждения. След като сме изпитали веднъж болка и разочарование, се страхуваме да градим нови дългосрочни отношения, защото сме уверени, че всичко пак ще приключи с горчиво разочарование, обида, гняв, сълзи, безкрайни разправии.

Дали всичко е толкова безнадеждно и тъжно? Не, разбира се. Всичко е много просто и в същото време сложно. Необходимо е само да се отървем от погрешните си схващания за любовта. И тогава всеки ще открие за себе си реален начин за създаване на хармонични, дългосрочни отношения, основани на радост и любов. За целта трябва да се учим да не избягваме, а да приемаме тъгата, разочарованието, обидата, да се стремим да прощаваме и възстановяваме доверието, ако то е било загубено.

Трябва само да поискаме!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.