Следва

Б като Библия, Б като Блог: Градска пролет

Trend Report: Котки

Налудничавите обсесии в модата не са ни чужди. Но, признаваме, последната голяма вълна малко ни изненада, а именно котки...

All fashion преди 7 години

Налудничавите обсесии в модата не са ни чужди. Но, признаваме, последната голяма вълна малко ни изненада, а именно котки. И този път обсесията не идва единствено от  Шупет на Карл Лагерфелд, а от повечето големи имена в съвременната мода.

Всичко стартира още с част от pre-fall колекциите 2016(MSGM и Stella McCartney), а последвалият моден месец през февруари категорично затвърди тренда. Почти не можем да посочим бранд, който да не е сложил лика на капризната животинка по пуловер, рокля, чанта или бижу. При http://www.viewsofia.com/article/31428/PFW--Krasotata-na-detailite--Chanel-Esen-Zima-2016 Chanel избора не ни изненадва, всеки е чувал за любовта на Лагерфелд към четириногите приятели, но всичко останало ни кара да се усмихваме и леко да се зачудим откъде води началото си тази стаст. В списъка попадат още Джонатън Андерсон за Марк Джейкъбс, Алесандро Микеле за Gucci, както и Стела МакКартни, която дори наема истински котки за лукбука към pre-fall колекцията си.

Не бива да забравяме и Грейс Кодингтън, която е позната сред широката публика не само с таланта си, но и с огромната си любов към котките. За новия си аромат за Comme des Garçons, легендарната стилистка избира шишенце, вдъхновено от котешки силует, базиран на един от нейните комикси.

А въпросът дали този тренд ще се задържи, или ще отмине за сезон, остава да виси в пространството, като ние лично тайничко се надяваме да изчезне, било то и за кратко.

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 14 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.