Следва

Енчиладас с пилешко и чедър

3+3 въпроса към едно градско момче: Аксел Рюстем

Той е смесица от спокойствие и хаос. Харесва му да слуша в тишината собствения си глас...

All About Life преди 7 години

Той е смесица от спокойствие и хаос. Харесва му да слуша в тишината собствения си глас и в същото време е влюбен в дивия и хаотичен Лос Анджелис. Умее да е благодарен, но и знае как да провокира благодарност, дори да е от един човек, на когото той ще промени света. Рискът за него е емоция, а спортът – начин на живот. Ще си кажете: „Поредният еклектичен тип, който се е взел на сериозно“. Нееее, едно от нещата, което е максима за Аксел е, че животът е променлива величина с безброй оттенъци и че светът е шарен, стига да не си далтонист. А нашето градско момче със сигурност не е!

V.S Каква е рецептата ти за един усмихнат ден?
А: Доста елементарна. Денят ми започва със сутрешно кафе. Слагам си слушалките и излизам на разходка с Макс Непослушни - най-готиното куче на света. След това е време за тренировка. Едно от нещата, които истински обичам да правя, е да спортувам. Кара ме да се чувствам жив, енергичен, даже малко луд – накратко, себе си. Но няма усещане, което да замени двете неща взети заедно. Вечерно бягане с Макс по празните улици на София. Най-доброто време за мен да чувам тишината и да се вслушам във вътрешния си глас. И най-вече – да мечтая...

V.S Най-мотивиращите и вдъхновяващи думи, които си чувал някога са…
А: В съзнанието ми изникват много, но ще си позволя да цитирам великия поет Т.С. Елиът: „Само тези, които рискуват да стигнат прекалено далеч, могат да узнаят колко далеч всъщност някой може да стигне“. На пръв поглед едно просто изречение, но пример за това, че именно хората, които имат нестихващо желание да променят света, са тези които всъщност са го направили. А, аз искам точно това, да променя света (дори и за един човек) и винаги да надминавам собствените си очаквания, да надвишавам собствените си възможности и винаги да поставям нови предизвикателства пред себе си.

V.S. Песента, която винаги ще слушаш е…
А: Без да се замислям: AC/DC – Thunderstruck. Една песен, емоция или просто ЕУФОРИЯ…петминутна еуфория!

V.S. Ако можеше да бъдеш град, кой щеше да е той?
А: Обичам спокойствието, но повече обичам хаоса. Затова… Лос Анджелис! Див и хаотичен, този град е един коктейл от културни етноси и забавления, център на модерната музикална и киноиндустрия, родно място на бодибилдинга и фитнеса... Общо взето всичко, което ме заобикаля и е една част от ежедневието ми.
Киното, което гледам, музиката, която слушам, спорта, който тренирам. Да, ако можех да бъда град, то определено щях да бъда Лос Анджелис.

V.S. Как изглежда бъдещето, към което се стремиш?
А: Стръмно, непредсказуемо, но най-вече светло. Винаги съм виждал нещата по един свой си начин, което за добро или лошо ме е направило човека, който съм в момента. Вече направих първата си стъпка към това „мое бъдеще“ и знам, че всичко е въпрос на време, а дотогава ми остава едно единствено нещо. Да вярвам и да обичам това, което правя.

V.S. Ако имаш възможността да кажеш нещо, което ще се чуе от всички, какво би било то?
А: Да бъдем благодарни, нещо, което дори самият аз много често забравям. Никога да не взимаме каквото и да е било за даденост и най-вече да не забравяме, че дори и в най-трудните ни моменти, винаги има някой в другата част на света, който е в по-лоша позиция от нас. Именно затова трябва да се стараем да бъдем максимално позитивни, защото всичко велико на този свят е постигнато с много любов и лишения. Не чакайте щастието, а просто бъдете щастливи.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.