Следва

Дизайнери за следене: Monse, ДНК-то на новото лице на модата

Жестокият костюм на Поли Генова - повод, заедно с останалото, за грандиозен успех! Дано!

Ужасно харесахме визията на Поли на Евровизия, дори ужасно много...

All fashion преди 7 години

Едва ли има човек в България, който да не очаква с нетърпение финала на Евровизия довечера. И ние го чакаме, и ни е страшно приятно от това очакване. Защото от онзи ден, петък вечерта, имаме самочувствие. Самочувствието от добре свършена екипна работа в полза на нацията, на народа, на имиджа ни като страна.

Поли Генова направи феноменално представяне на сцената в петък вечер в Стокхолм, извоювайки си безпрекословно мястото на финала. Чакаме я тази вечер с номер 8 по реда на излизане на сцената, стискаме палци и разсъждаваме...

България е на финала, което е прекрасно. И не защото Евровизия е най-важният, голям, силен или не знаем какъв форум на света, или в Европа, а защото до този финал стигнахме по един светъл, хубав, елегантен и смислен път.

Освен за брилянтните музика, текст и аранжимент /с уточнението, че става дума все пак за този именно песенен конкурс, т.е. за една специфична и предвидима естетика/, дело на Борислав Миланов, Себастиан Арман и Йоаким Бо Персон, аплодисментите ни са са от все сърце и за вокалните възможности на Поли, и за цялостното й сценично поведение и за визията, хореографията и сценографията, които направиха представянето ни да е на  най-високо европейско  ниво. 

Милитъри, но в различен, странен и смел прочит, просто ново ниво, далеч по-футуристично. Черно, телесно, бял плексиглас, с ефектно вмъкнато в него осветление за финал, и разчупени кройки. Момичето ни буквално блестеше в смелата креация на друго едно наше момиче, което издирихме и с което се чухме преди минути, именно за да го поздравим за направеното.

Виновник за перфектната визия на Поли е талантливата сценографка Антония Попова. Тя и екипът й стоят зад всеки сантиметър от изцяло ръчно направения костюм на Генова, като тук включваме и обеците, и обувките.

За идеята, за изпълнението, за това живо сценично съвършенство и витаещите около постигането му трудности, говорим в навечерието на финала с Антония, екскулизвно в View Sofia:

"Благодаря ви за добрата оценка. Истината е, че минахме през различни варианти, преди да стигнем до финалния. Започнахме да работим по костюма още когато парчето беше в демо вариант. Правехме всичко паралелно. Ако то беше придобило по-агресивно звучене и визията щеше да е съобразена с него. И обратното. Цялостното звучене определяше и хореографията, и визията. Минахме дори през по-лирична такава - с повече бели и романтични веещи се парчета. Но после си дадохме сметка, че, освен че Поли вече е била с подобна на предишното си участие, то вероятно и голям процент от останалите участници ще заложат на подобна визия. Беше предизвикателство, определено. Не само защото милитъри темата беше актуална преди години и търсехме нов прочит, но и защото костюмът трябваше да бъде удобен за движение и изпълнение на движенията.
Имаше модели, в които Поли по-трудно се движеше. Брилянтната хореография е дело на Амбър Сучи и Милен Данков, с които работихме успешно и съвместно през цялото време", ни разказа Антония.

"Тук е моментът да споделя, че Поли е изключително магнетична и талантлива млада жена, която очарова с присъствието си всички, където и да отиде, каквото и да прави. И ако продължава да бъде себе си, ще стигне много далеч"!

Успех, Поли, прекрасна си, и цяла България тебе ЩЕ гледа довечера!

More All fashion